Göz damlası orucu bozar mı?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla Müslüman alemi bazı soruların cevaplarını arıyor. Onlar arasında yer alan göz damlasının orucu bozup ya da bozmadığı durumlar araştırılıyor. Peki, göz damlası kullanmak orucu bozar mı?

Mübarek Ramazan ayında oruç tutmak isteyenler ancak gözlerinden rahatsız olduklarından damla kullanma zorunluluğu bulunan vatandaşlar “Göz damlası orucu bozar mı?” sorusunun yanıtını aramaya başladı. Ramazan ayının bereketinden uzak kalmamak adına gözlerinden hastalığı bulunanlar Diyanet’in açıkladığı hususlara dikkatle takip etti.

Orucun temel unsurları arasında yer alan; yemek, içmek, cinsel ilişkiden uzak kalmak ve bunun gibi nefsi hakim durumlardan kaçınılmaması gibi durumlarda kişinin niyetli iken orucu bozulur ve kaza yapmak durumunda kalır.

Göz damlası orucu bozar mı?

Tedavi amacıyla göze damlatılan ilacın bir damlası, 50 mikrolitre kadardır. Bunun bir kısmı kadarı gözün kırpılması sonucunda dışarıya atılır ve kalan diğer kısmı da gözde ya da göz ile burun boşluğunu birleştiren kanallar içerisinde ve mukozasında, gözenekler vasıtasıyla emilerek vücuda alınmaktadır.

Yapılan bu uygulama da tedavi söz konusu olduğundan göz damlası kullanmak orucu bozmaz. Bu gibi tedavi gerektiren hadiseler gıdalanma anlamı taşımadığından göz damlası kullanmak niyetliyken kesinlikle oruç bozan bir hadise değildir.

Göz damlası orucu bozar mı? ile ilgili etiketler oruç Ramazan göz damlası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.