Göz ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler!

Göz zarının ısınması, göz iltihabı ve birçok farklı nedenden kaynaklanabilen, günlük hayatı olumsuz derecede etkileyen göz ağrısının nasıl geçeceği vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. En hassas organlardan biri olan göz, enfeksiyon kapmaya müsait bir yapıdadır. Peki, Göz ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Vücuttaki en hassas organlardan biri olarak bilinen göz, ağrı, iltihap yada enfeksiyon kaptığında kişinin günlük yaşamını etkiliyor. Göz zarının ısınması ile beraber göz de oluşan kaşıntı, ağrının oluşmasına yol açmaktadır. Yanma, batma, kızarma gibi etkenler uzun vadede bilgisayar ekranına bakmak gibi eylemlerden kaynaklanabiliyor. Birçok kişi göz ağrısının nasıl geçeceğinin merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Göz ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Göz ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler!

GÖZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Göz ağrısına neden olan birçok durumu tedavi etmenin en iyi yolu, gözlerinizin dinlenmesini sağlamaktır. Bir bilgisayar ekranına veya televizyona bakmak göz yorgunluğuna neden olabilir. Sık sık kontakt lens takıyorsanız, ara sıra gözlük kullanıp kornealarınızın dinlenmesini sağlamalısınız. Yabancı bir cisim veya kimyasal bir madde gözünüze temas ederse, tahriş eden maddeyi gözünüzden uzaklaştırmak için suyla yıkamalısınız.
Doktor tavsiyesi ile alınan göz damlaları ve oral ilaçlar, gözlerdeki alerjilerle ilişkili ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. 

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Salatalığın içerisinde yer alan mineral ve vitaminler genel sağlık için olduğu kadar cilt için de çok faydalıdır. Tahriş ve şişlik gibi sorunlara iyi gelen salatalık göz kaşıntısını da oldukça fayda sağlamaktadır.

Salatalığı göz ağrısı veya kaşıntısı için kullanmak istiyorsanız salatalığın kabuklarını soyun ve yuvarlak şekillerde dilimleyin. Dilimlediğiniz salatalıklardan iki tanesini gözlerinin üzerine yerleştirin ve 15 dakika kadar bu şekilde bekletin. Sürenin ardından salatalığın suyunu bir pamuğa batırıp göz çevrenizi silin. Bu işlemi günde iki kere sabah ve akşam uygulayabilirsiniz.

Yeşil çay son derece faydalı olan çay çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır. Göz de bulunan iltihap ve kaşıntıların iyileşme sürecini hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Aynı zaman da eğer gözde olası bir mikrop sorunu varsa geçirecektir.

Yeşil çayı göz ağrısı için uygulamak isterseniz bir fincan yeşil çay kaynatın. Soğuması için dolaba kaldırın ve soğuduktan sonra pamuğu yeşil çay ile ıslatıp göz bölgenize masaj yaparak uygulayın.

Bir çay bardağı hazırlanmış papatya çayını buzdolabına kaldırın ve soğutun. Soğumuş olan çayın içerisine pamuk batırın ve göz etrafınızı ıslatılmış olan pamuk ile siliniz.

Göz ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler sağlık 2019 göz göz sağlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.