Gösterici canlı yayında alev alev yandı!

Haftalardır Lübnan'da devam eden gösteriler sırasında bir kişi kendisini üzerine benzin döküp yaktı. Başkent Beyrut'ta Riyad es-Sulh Meydanı'nda yaşanan dehşet anları LBC televizyonunun canlı yayınına anbean yansıdı.

Lübnan haber ajansı NNA’ya göre, Riyad es-Sulh Meydanı’nda 50 yaşlarındaki bir kişi üzerine benzin döktükten sonra kendisini ateşe verdi. Meydanda bulunan diğer göstericiler yanmakta olan göstericiye müdahale ederek vücudunu saran alevleri söndürdü.

Lübnan Kızılhaçına bağlı bir araçla hastaneye kaldırılan göstericinin ayaklarında orta dereceli yanıklar oluştuğu ifade edildi.

Göstericinin kendini neden yakmaya çalıştığına ilişkin bilgi verilmedi.

BAŞBAKAN HARİRİ İSTİFA ETMİŞTİ

Lübnan’da 17 Ekim’de ekonomik durum ve vergilere karşı başlayan protestolar, Başbakan Saad el-Hariri’nin istifasına yol açmıştı. Gösterilere 13 gün direnen Hariri, 29 Ekim’de istifasını sunmak zorunda kalmıştı.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yeni hükümeti kurmakla görevlendirecek kişinin belirlenmesi için pazartesi günü siyasi grupların temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirecek.

Ülke genelinde protestolarını sürdüren göstericilerin, iç savaşın sona erdiği 1990’dan bu yana yönetimi paylaşan siyasi partilerin oluşturduğu kabine yerine teknokratlardan oluşan bağımsız ve küçültülmüş bir hükümet kurulması, erken seçime gidilmesi, yolsuzluğa bulaşan yöneticilerin yargılanması gibi talepleri bulunuyor.

Gösterici canlı yayında alev alev yandı! ile ilgili etiketler Lübnan protesto Beyrut kendisini yaktı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.