Görüntüler infial yarattı! Mezar kazma yarışması düzenlediler...

Koronavirüs pandemisinde Rusya'dan çok konuşulacak görüntüler geldi. Ülkenin en kalabalık üçüncü kenti olan Novosibirsk'te 'mezar kazma yarışması' düzenlendi. Tepki çeken yarışmada ölçülere uygun en hızlı mezarı kazan ekibe 30 bin Ruble (3 bin 500 TL) ödül verildi.

2019 yılının son günlerinde hayatımıza giren koronavirüsten ölenlerin sayısı yaklaşık 3.4 milyonu bulmuşken Rusya'dan büyük tepki çeken görüntüler geldi. Ülkenin en kalabalık üçüncü kenti olan Novosibirsk'te 'mezar kazma yarışması' düzenlendi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Görüntülerin sosyal medyada yayılması sonrası ülke tabiri caizse ikiye bölündü. Bazı kullanıcılar görüntüleri kara mizah içerdiği gerekçesiyle savundu. Ancak görüntüleri eleştirenlerin sayısı da bir hayli fazla. Virüs nedeniyle her gün yüzlerce insanın öldüğüne dikkat çeken kullanıcılar yarışmayı 'sorumsuzca' olarak nitelendirdi.

KAZANANA 3 BİN 500 TL ÖDÜL VERİLDİ

Ülke basınında yer alan haberlere göre, yetkililerin yeni meslektaş bulmak için yaptığı yarışmayı kazanan 30 bin Ruble (yaklaşık 3 bin 500 TL) ödül verildi. Birinci olan ekibin 39 dakikada mezar kazarak bu ödülü almaya hak kazandığı açıklandı.

115 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ VEFAT ETTİ

Yaklaşık 5 milyon Kovid-19 vakasının görüldüğü Rusya'da pendeminin başından beri virüs nedeniyle 115 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Görüntüler infial yarattı! Mezar kazma yarışması düzenlediler... ile ilgili etiketler Rusya mezar Yarışma ödül
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.