Görüntü Avrupa'nın göbeğinden! Fransızlar ayçiçek yağı için birbirini ezdi

Ukrayna-Rusya savaşının uzaması ile birlikte gıda krizinin ilk sesleri Fransa'da duyuldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Fransızların ayçiçek yağı almak için neredeyse kavga ettiği görüldü.

Ukrayna- Rusya arasında yaşanan savaş devam ediyor. Savaşın uzaması ile birlikte dünya genelinde gıda krizi beklenirken, krizin ilk sesleri Fransa'da duyuldu. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bir markette ay çiçek yağı almak için yoğun çaba harcayan Fransızların görüntüleri gündem oldu.

BİRBİRLERİ İLE YARIŞTILAR

Fransa, Ukrayna'da yaşanan savaşın uzaması ile birlikte bazı ürünleri temin etmekte sorun yaşıyor. Savaştan önce Ukrayna ve Rusya'dan tonlarca tarım ürünü ithal eden Fransa, bir süredir bölgeden ülkeye ürün getiremiyor. Ülkeye ürün girmemesi stok sorunlarını başlatırken, yaşanan problemlerin önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Öte yandan Twitter'da paylaşılan görüntülerde, Fransızların ay çiçek yağı almak için neredeyse kavga ettikleri görüldü.

MACRON GIDA KRİZİNE KARŞI UYARMIŞTI

NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve G7 Liderler Zirvesi'nin ardından konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna ve Rusya'nın büyük tahıl üreticileri olduğu için bu ülkelerden gelen ürünlere bağımlı olan ülkelerde gıda krizinin yaşanabileceği uyarısında bulundu. Macron daha sonra yaptığı ayrı bir açıklamada ise ülke genelinde gıda stoku yapmaya başladıklarını vurgulamıştı.

Görüntü Avrupa'nın göbeğinden! Fransızlar ayçiçek yağı için birbirini ezdi ile ilgili etiketler Fransa Avrupa market Kavga ayçiçek yağı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.