Görülmemiş karar: Sigara içmeyene 5 gün izin, bisikletle işe gelene 50 TL verilecek!

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi'ndeki çalışan yaklaşık 4 bin işçi ile Hizmet İş Sendikası arasında çalışanları sevindiren bir karar alındı. İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre, sigarayı bırakan ya da içmeyen işçilere yıllık 5 gün daha fazla izin kullanma hakkı verildi. Ayrıca işe bisikletle gelenlere de aylık 50 TL fazla ödeme olacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde Hizmet-İş Sendikası'na kayıtlı Gazi Kültür A.Ş, Gazi Bel A.Ş ve Gazi Ağaç A.Ş bünyesinde çalışanları için Türkiye geneli örnek teşkil edecek bir karatr alındı.

Sözcü'de yer alan habere göre; işçilerin eğitimi amacıyla düzenlenen toplantıdan sonra açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, yıl başında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilerin sosyal haklarında yeni düzenlemeler yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

Görülmemiş karar: Sigara içmeyene 5 gün izin, bisikletle işe gelene 50 TL verilecek!

“SİGARA İÇENLER 1 SAAT DAHA AZ ÇALIŞIYOR”

Tanrıöver, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Murat Geç'in de katıldığı toplantıda sözleşme ile ilgili durum değerlendirmesi yapıldığını belirterek şunları söyledi:

* 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak sözleşmemiz gereği, sigara içmeyen ya da sigarayı bırakan kardeşlerimize yıllık 5 gün fazla izin yapma hakkı veriliyor.

* Çünkü, sigara içen bir kişi günde en az 1 saat az çalışıyor. Bu ayda ortalama 30 saatlik kayıp. Sigara içmeyen bu süreyi çalışarak geçirdiği için adaleti sağlamış olacağız.

İŞE BİSİKLETLE GELENE FAZLADAN 50 TL

* Aracı olup, işine bisikletle gelenlere de aylık 50 TL fazla ödeme yapacağız. Böylelikle işçimiz hem benzin masrafından kurtulacak, hem de bisiklet kullandığı için spor yapmış olacak. Bisikletlerin muhafazası için gerekli tüm önlemlerimizi aldık.

Görülmemiş karar: Sigara içmeyene 5 gün izin, bisikletle işe gelene 50 TL verilecek! ile ilgili etiketler Gaziantep sigara İşçi bisiklet çalışan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.