"Evin önünde kadın ve çocuk cesetleri vardı!"

DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir El-Bağdadi dün gece ABD askerlerinin havadan ve karadan gerçekleştirdiği bir operasyon ile İdlib kırsalında saklandığı evde öldürüldü. Anadolu Ajansı, operasyonun görgü tanıkları ile konuştu. Operasyonun 23.00 sıralarında başladığını belirten tanıklar ilk olarak yerden helikoptere ateş açıldığını belirtti. Operasyonun gece 03.30'a kadar sürdüğünü belirten tanıklar "evin önünde kadın ve çocuk cesetleri vardı" dediler.

Yıllardır birçok kez öldüğü yönünde haberler ortaya atılan DEAŞ lideri Ebubekir El-Bağdadi Suriye'nin İdlib ilinin Barişa köyü yakınlarındaki bir evde ABD askerlerinin düzenlediği operasyonla öldürüldü. 

"Evin önünde kadın ve çocuk cesetleri vardı!"

Operasyonun tanıklıklarından Halit Neccar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saat 23.00 (TSİ 00.00) sularında helikopterler geldi. İlk olarak yerden helikopterlere ateş açıldı. Daha sonra helikopterlerden biri olay yerini bombaladı. İki helikopterden asker indirildiğini ve birkaç helikopterin de askerlerin üzerinde uçuş yaptığını gördük." dedi.

"Evin önünde kadın ve çocuk cesetleri vardı!" - Resim : 2

Korkudan merdivenlerin altına saklandıklarını anlatan Neccar, "Helikopterden inenlerin evin yakınında bir kişi ile görüştüğünü ve ona bölgeden uzaklaşma talimatı verdiklerini duyduk. Köyü sarsan 4 patlama hissettik. Bu patlamaların ardından görüştükleri sivile 'Geri dönebilirsin.' demişler. Ölenler yanmıştı ve yüzleri belli değildi." diye konuştu.

Neccar, yerden helikopterlere karşılık ateş edildiğini belirterek, "Yarım saat sonra hareketlilik arttı. Bir yandan karadan ateş açılırken diğer yandan havadan karşılık verildi. Bu, saat 03.30’a kadar sürdü. Yoldan geçen bir dolmuş hedef alınanlar arasındaydı. (Operasyon yapılan) Evin önünde kadın ve çocuk cesetleri vardı. Bazı yaralı siviller ambulansla taşındı." ifadelerini kullandı.

"BURAYI BOMBALASINLAR DİYE KARADAN HAVAYA IŞIK VERİLDİ"
Operasyonun bir diğer tanığı Ahmed Muhammed de Barişa köyü yakınlarında saat 23.00 (TSİ 00.00) sularında helikopter sesi duyduklarını söyledi.

"Evin önünde kadın ve çocuk cesetleri vardı!" - Resim : 3

Muhammed, "(İlk operasyon) Yaklaşık 2-2,5 saat sürdü. Ondan sonra helikopter sesi duymadık. Keşif uçağı geldi. 5 dakika sonra da şiddetli patlamalar yaşanmaya başladı. İki patlama sesi duyuldu, ardından iki patlama daha. Burayı bombalasınlar diye karadan havaya ışık verildi." şeklinde konuştu.

Patlamaların çok şiddetli olduğunu vurgulayan Muhammed, "Bölgeden iki kilometre uzaklıktaki evlerin pencere camları kırıldı. Kapılar koptu. Bölgeye geldik. Evler yerle bir olmuş. Yerlerde ceset ve ceset parçaları vardı." dedi.

"Evin önünde kadın ve çocuk cesetleri vardı!" ile ilgili etiketler ABD İdlib helikopter Bağdadi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.