Gördüğü rüyadan etkilenen Bingöllü Nafize Caz, 67 yıldır sadece kırmızı giyiyor!

Bingöl Yedisu'da yaşayan 77 yaşındaki Nafize Caz, çocukken gördüğü rüyanın etkisiyle 67 yıldır sadece kırmızı renkte kıyafetler giyiyor. 11 çocuğu, 23 torunu bulunan Nafiye Caz, düğününde bile gelinlik yerine kırmızı kıyafet giymiş. Caz, "Kırmızı hayatımın bir parçası oldu. Öldüğümde de kefenim kırmızı olsun, dedim" diyerek bu tutkusunu anlattı.

Yaşamı kırmızıyla renklenen Nafize Caz, kazağından çorabına, eteğinden ayakkabısına kadar giysilerinde kırmızıdan vazgeçmiyor. Yörede 'kırmızılı kadın' olarak bilinen Caz, hayatının sonuna kadar kırmızı giyinmekte kararlı.

SAKALLI DEDE RÜYASINDA "ÖLENE KADAR KIRMIZI GİY" DEMİŞ

Kırmızı giysilerin hayatının vazgeçilmezi olduğunu belirten Caz, "Rüyamda bir sakallı dede bana 'Kırmızı kıyafetleri ölene kadar giy' dedi. Ben de onun dediğini yaptım ve giydim.Kendimi bildim bileli kırmızı. Dedem de bana kırmızı kıyafetler getirirdi. Hastanede ameliyat olduğumda 'kırmızı önlük giydirin, ondan sonra ameliyat olurum' dedim. Kırmızı önlük giydirdiler. Kırmızı hayatımın bir parçası oldu. Öldüğümde de kefenim kırmızı olsun, dedim" ifadelerini kullandı.

Gördüğü rüyadan etkilenen Bingöllü Nafize Caz, 67 yıldır sadece kırmızı giyiyor!

"DÜNYAYI GEZDİM AMA SENİN GİBİ KADIN GÖRMEDİM"

Caz, kendisini kırmızılar içerisinde görenlerin şaşırdığını anlatarak, "Yedisu'da bir delikanlı bana baktı ve elini cebine koydu. 'Ne yapıyorsun?' dedim. O da, 'Dünyayı gezdim ama senin gibi kadın görmedim' dedi. Telefonla fotoğrafımı çekmek istedi. Avusturya'daki kızım, kırmızı kıyafetler gönderiyor bana" dedi.

DÜĞÜNÜNDE BİLE KIRMIZI KIYAFET GİYMİŞ

Bir oğlunun, yaşadıkları köyün muhtarı olduğunu dile getiren Caz, tüm çocuklarını evlendirdiğini, evde eşiyle yaşadıklarını, kolundan ameliyat geçirdiği için eşinin ev işlerinde kendisine destek olduğunu aktardı. Caz, düğününde de gelinlik giymediğini, kırmızı kıyafet giydiğini belirtti.

"'BEN TÜRK BAYRAĞIYIM' DEDİ, HEMEN PASAPORT VERDİLER"

Eşi Hikmet Caz da eşinin sürekli kırmızı giydiğini anlattı. "Kırmızı seviyor, ben de ona sürekli kırmızı elbise, ayakkabı, çorap alıyorum. Ben de kırmızı seviyorum. Kırmızı Türk bayrağının rengidir" diyen Caz, eşinin giysilerinde kırmızıyı tercih etmesine alıştığını ifade etti.Caz, "Avusturya'ya kızımızın yanına gidecektik. Pasaport çıkaracaktık. Polis eşime, 'Teyze sen niye kırmızı giyiyorsun?' diye sordu. Eşim de 'Ben Türk bayrağıyım.' dedi. Hemen pasaport verdiler" diye konuştu.

"SAYGI VE SEVGİ OLMASAYDI BÖYLE KALAMAZDIK"

55 yıldır evli olduklarını belirten Caz, birbirlerini severek evlendiklerini söyledi. Caz, "El ele verdik. Saygı ve sevgi olmasaydı böyle kalamazdık. Bazen ben kızıyorum, o ses etmiyor, o kızdığında da ben ses etmiyorum. Böyle geçip gidiyor" dedi.

Gördüğü rüyadan etkilenen Bingöllü Nafize Caz, 67 yıldır sadece kırmızı giyiyor! ile ilgili etiketler Bingöl rüya nafize kırmızı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.