Google’ın Rus rakibi Yandex batıyor! Borçlarını ödeyemeyebilir

Rusya’nın Ukrayna işgalinden sonra yapılan yaptırımlar, Yandex şirketinin zor günler geçirmesine sebep oluyor. Büyük bir finansal kriz yaşayan şirket, sahip olduğu borçları rubledeki büyük değer kaybı yüzünden ödeyemeyebileceğini açıkladı. 

Rusya’nın internet trafiğinde büyük rol oynayan Yandex yaptığı açıklamada, Rusya’ya karşı yapılan yaptırımların tetiklediği finansal erimenin sonucu olarak borçlarını ödeyemeyebileceğini söyledi. 

1997’de Rusya’da kurulan Yandex’in merkez ofisi kurulduğu ülkenin yanı sıra 2007’den beri Hollanda’da bulunuyor fakat şirketin hisseleri Nasdaq ve Rus borsasında işlem görüyor. İşgal sonrası Moskova’da ve tüm dünyada çöken hisse senedi alım satımı askıya alındı.5 Günden uzun süre işlemlere kapalı kalması halinde 1.25 milyar dolarlık hisse tutan yatırımcılar, tam geri ödeme ve faiz talep etme hakkında sahip. 

Google’ın Rus rakibi Yandex batıyor! Borçlarını ödeyemeyebilir

Şirket, ‘’Yandex grubu bir bütün olarak şu anda yeterli kaynağa sahip değil’’ diye açıklama yaptı. Şubat başında 17.4 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan şirket, 2021’de 356 milyar ruble gelir bildirmişti.

 

Google’ın Rus rakibi Yandex batıyor! Borçlarını ödeyemeyebilir ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna yandex yaptırımlar işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.