Google'ı kandıran çetede FETÖ şüphesi

SuperHaber, her ay yaklaşık 40 milyon TL kayıtsız gelir elde eden, ayrıca Google'ı aldatan hackerların oyunlarını deşifre etti. Bu haberin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın, hackerların izini sürmeye başladığı ve ilk bilgilere göre çetede FETÖ izlerine ulaşıldığı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde, internet üzerinden yeni dolandırıcılık yöntemleri yapıldığı ortaya çıkmıştı.Özellikle pandemi döneminde internet üzerinden yapılan satışların artması ve reklam vermenin de önemi internet dolandırıcılarını harekete geçirmişti.

HACKERLAR 40 MİLYON TL TOPLUYORDU!

SuperHaber, her ay yaklaşık 40 milyon TL kayıtsız gelir elde ettiği belirlenen, ayrıca Google'ı aldatan hackerlerin oyunlarını deşifre etmişti.Google’da izlenme trafiği yüksek popüler internet haber sitelerini, firmaların ve şirket sitelerini ele geçiren hackerler arka planda buralar için reklam topluyorlardı. Yapılan araştırmada, şu ana kadar hackerler tam 2 bin 614 siteyi ele geçirerek reklam alanları sattıkları ve yasalara aykırı olarak kayıtsız gelir elde ettikleri belirlenmişti.

EMİLYANO ZAPOTA ADLI TÜRK BİLİŞİMCİ HACKERLARI DEŞİFRE ETTİ!

Emilyano Zapota adlı Türk bilişimci sitelerin ön yüzünden görünmeyen sadece reklam verenlerle aradıkları kişi ve ürünlere bakanların gördüğü reklamlarının alanlarını SuperHaber’e anlatarak, inanılmaz ve bilinmeyen bir gerçeği ortaya çıkarmıştı.

GOOGLE’I HACKLEYEN ÇETEDE FETÖ ŞÜPHESİ!

SuperHaber’in yazdığı detaylı haberden sonra, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın harekete geçtiği öğrenildi.

Alınan ilk bilgilere göre hackerların izinin sürülmeye başlandığı ve FETÖ izlerine ulaşıldığı öğrenildi.

Emniyet yetkilileri hacker çetesinin yurt dışından yaptıkları sızma operasyonlarına yurt içinden de yardım edenlerin olduğunun belirlendiğini ifade ederek, elde edilen gelirleri FETÖ aktardığı belirlenen çete elemanlarının yakalanmasına çalışıldığını belirttiler.

 

Google'ı kandıran çetede FETÖ şüphesi ile ilgili etiketler Google FETÖ SuperHaber Dolandırıcı hacker
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.