Google'dan yalan haberlerin önüne geçecek uygulama

Google, sahte görselleri ve yalan haberleri tespit etmek için Assembler adlı yeni bir araç oluşturulduğunu duyurdu.

Google bünyesinde teknoloji geliştiren Jigsaw ekibi, yalan haberleri tespit etmek üzere yeni bir araç oluşturdu. Assembler isimli bu araç, bir görüntü manipüle edildiği zaman arkasında bıraktığı izlerden yola çıkarak çalışacak.

ASSEMBLER NASIL ÇALIŞIR? 

Assembler, aynı görsel dokuyu korurken bir şeyi örtmek için görüntü parlaklığını değiştirmek ve kopyalanan pikselleri başka bir yere yapıştırmak da dahil olmak üzere yaygın manipülasyon tekniklerini tespit etmek için mevcut çeşitli teknikleri birleştirecek.

Ayrıca gerçekçi hayali yüzler oluşturabilen bir algoritma olan StyleGAN kullanılarak oluşturulan türün derin yüzlerini tespit eden bir dedektör içerecek. Bu algılama teknikleri, kullanıcılara bir görüntünün manipüle edilmesinin ne kadar olası olduğunu söyleyen bir ana modelle beslenecek.

Sahte görüntüler, özellikle yapay zeka tarafından manipülasyonun yükselmesiyle, doğrulanması zor olan şeyler arasında yer alıyor. 

HER DERDE DEVA OLMAYACAK

Assembler, manipüle edilmiş fotoğraflarla mücadelede iyi bir adım olacak ancak videolardaki manipülasyon çalışmaları için henüz bir teknik sunamaması nedeniyle her derde devam olmayacak.

Google'dan yalan haberlerin önüne geçecek uygulama

Google'dan yalan haberlerin önüne geçecek uygulama ile ilgili etiketler Google gazeteci fotoğraf ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.