Google'dan Türkiye'de yayınlanan reklamlar için kesinti kararı

Google, Türkiye’de yayınlanan reklamlar için ek yüzde 5’lik kesinti yapmaya başlayacağını açıkladı. Türkiye’de 20 Mart 2020 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Dijital Hizmet Vergisi Uygulama Genel Tebliğiyle, reklam başta olmak üzere dijital ortamdan sunulan hizmetlere yüzde 7.5’lik hizmet vergisi uygulanmasına karar verilmişti. Google’ın aldığı bu son kararın da bu uygulama kapsamında devreye sokulduğu belirtiliyor.

Google, Türkiye’de yayınlanan reklamlar için aldığı yeni kararı duyurdu. Yeni düzenlemeye göre,  Google Türkiye'den reklamlar için ek yüzde 5’lik bir kesinti yapacak.

Google’dan yapılan açıklamada, “1 Kasım 2020 tarihinden itibaren Türkiye'de sunulan reklamlar için bir sonraki faturanıza veya hesap özetinize yüzde 5 Türkiye Yasal İşletme Maliyetleri eklenecektir. Türkiye'deki düzenlemelere uymanın karmaşıklığı ve maliyetindeki önemli artışlar nedeniyle Yasal İşletme Maliyetleri eklenmektedir” denildi.

AVUSTURYA VE BİRLEŞİK KRALLIK İÇİN DE AYNI KARAR

Yeni uygulama Türkiye’nin yanısıra Avusturya ve Birleşik Krallık’ta geçerli olacak. Türkiye ve Avusturya’da yüzde 5 olacak olan kesinti Birleşik Krallık’ta ise yüzde 2 olarak uygulanacak.

Türkiye’de 20 Mart 2020 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Dijital Hizmet Vergisi Uygulama Genel Tebliğiyle, reklam başta olmak üzere dijital ortamdan sunulan hizmetlere yüzde 7.5’lik hizmet vergisi uygulanmasına karar verilmişti. Google’ın aldığı bu son kararın da bu uygulama kapsamında devreye sokulduğu belirtiliyor.

 

Google'dan Türkiye'de yayınlanan reklamlar için kesinti kararı ile ilgili etiketler Google Reklam reklam kesintisi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.