Google'dan 2.1 milyar dolarlık giyilebilir teknoloji hamlesi!

Teknoloji devi Google, giyilebilir egzersiz ürünleri üreten Fitbit isimli şirketi, 2.1 milyar dolar karşılığında bünyesine kattı.

Fitbit, 2007 yılında giyilebilir egzersiz ekipmanları üreten, uykudan atılan adıma kadar insanlara birçok sağlık hizmeti sağlayan 'elektronik fitness koçu' olarak tanımlanan bir şirket olarak piyasada adını duyurmuştu.

Amerikan teknoloji devi Google, kullanıcılarına daha fazla alanda hizmet verebilmek adına birçok farklı sektöre yaptığı yatırımlar gibi, Fitbit'i de 2.1 milyar dolar karşılığında satın alarak hizmet ağını genişletti. 

Google'ın üst düzey yetkilileri arasında yer alan Rick Osterloh, Fitbit'i satın almak için anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

100 MİLYONDAN FAZLA SATTI

Fitbit'in, dünya genelinde 28 milyona yakın kullanıcısının olduğu, 100 milyondan fazla da ürün satmayı başardığı açıklandı.

Google'dan 2.1 milyar dolarlık giyilebilir teknoloji hamlesi! ile ilgili etiketler Google teknoloji FitBit giyilebilir teknoloji
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.