Google Yüzünden Seri Katil Oldu! Tüm Dünya Bunu Konuşuyor! Büyük Yaptırım Kapıda

İsviçreli bilgisayar programcısının hayatı Google yüzünden alt üst oldu. Bu olay sosyal medyada kısa sürede yerini aldı. Fakat işin gerçek yüzünün çok farklı olduğu kısa sürede anlaşıldı.

İsviçreli bilgisayar programcısının hayatı Google yüzünden alt üst oldu. Bu olay sosyal medyada kısa sürede yerini aldı. Fakat işin gerçek yüzünün çok farklı olduğu kısa sürede anlaşıldı.

Son zamanlardaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Google’ın son başarısı Android 12 oldu. Google  son sürümü olan Android 12 beta 2.1 ile başarılarını ve olumlu yorumları bir üst seviyeye taşıdı. Google betadan  gelen pozitif dönüşler ile teknoloji devi olduğunu bir kez daha ispatlanmış oldu derken bu son olayla insanları bir hayli ürküttü.

Google’dan Akıllara Durgunluk Veren Hata

 

İsviçre’de bir bankada bilgisayar programcısı olarak çalışan Hristo Georgiev, arkadaşından gelen maili açtığında hayatının şokunu yaşadı. Eski meslektaşı ona, adını Google’a yazdığında beklenmedik ve ürkütücü bir sonuçla karşılaştığını yazmıştı. Hristo Georgiev Google’a girdi, adını arattı ve korkunç sonuçla o an karşılaştı. Google arama kutusunda Hristo Georgiev adında bir seri katilin işlediği suçları içeren Wikipedi kartını görüntülerden, seri katil yerine İsviçreli bilgisayar programcısı Hristo Georgiev'in fotoğrafları yer alıyordu.

Google Yüzünden Seri Katil Oldu! Tüm Dünya Bunu Konuşuyor! Büyük Yaptırım Kapıda

İlk anda bunun kötü bir şaka olduğunu düşündü. Çünkü Wikipedi’da yer alan bilgileri hemen her kullanıcının düzenleyebildiğini biliyordu. Hristo Georgiev, seri katilin Wikipedi sayfasına girdiğinde ise katilin biyografi sayfasında hiç fotoğrafının olmadığını fark etti. Google algılayıcılarının bir şekilde Hristo Georgiev’in fotoğraflarını bulduğu ve aynı ada sahip olduğu seri katilin biyografisinin yer aldığı sayfayla eleştirdiği ortaya çıktı.

Bilgisayar Programcısı Büyük Şok Yaşadı

 

Hayatının şokunu yaşayan İsviçreli bilgisayar programcısı hemen yetkili mercilere dilekçe yazdı. Hata kısa sürede düzeltildi. Bu Google’ın ilk hatası değil. Teknoloji devi Google’nın önceki zamanlarda da buna benzer bir çok hatası olduğu görülmüştür.

Bu talihsiz hatayla sarsılan Hristo Georgiev ise konuyla ilgili “Google’a dava açsam tazminat alabilirim. Ancak ABD’de değilim ve orada bir yasal temsilci yer almıyor. Bunun gibi işlerle uğraşmak isteyecek bir avukata da sahip olmadığım için dava açmak istemiyorum. Zamanımı daha faydalı ve üretken şeylerle geçirmek istiyorum. “ sözlerini dile getirdi.

Google Yüzünden Seri Katil Oldu! Tüm Dünya Bunu Konuşuyor! Büyük Yaptırım Kapıda ile ilgili etiketler katil
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.