Google krizinde kritik toplantı bugün yapılacak!

Rekabet Kurumu haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle ABD'li teknoloji devi Google'a 93 milyon lira ceza kesmişti. Bu ceza sonrası Google, durumun düzeltilmemesi durumunda kendi programlarını kullanabilmeleri için Türkiye'deki firmalara yeni lisans verilmeyeceği uyarısında bulundu. Rekabet Kurumu’nun Google kararının ardından başlayan süreçte bugün önemli bir toplantı gerçekleşecek.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Kemal Turnacı ve yönetim kurulu üyeleri bugün Google krizinin çözümü için Google İstanbul ofisinde Google yetkilileriyle bir araya gelecek.

Toplantıda Rekabet Kurumunun kararı ve Google’ın açıklamaların ardından sürecin nereye gideceğini değerlendirecek. Dernek yarın da Rekabet Kurumu yetkilileriyle bir araya gelecek.

Google krizinde kritik toplantı bugün yapılacak!

Rekabet kurumunun Google’a yönelik ceza kararının ardından şirket, “Türkiye'deki kanunlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmemiz için iş ortaklarımızı Türkiye'de yeni çıkacak Android telefon modelleri ile ilgili anlaşma yapamayacağımız konusunda bilgilendirdik. Tüketiciler mevcut cihaz modellerini satın almaya devam edebildikleri gibi hâlihazırda mevcut cihazları ve uygulamaları da normal şekilde çalışmaya devam edecektir. Google'ın diğer ürün ve servisleri durumdan etkilenmeyecektir. Rekabet Kurumu ile bu konunun olabilecek en hızlı şekilde çözümü için çalışmayı sürdürmekteyiz” açıklaması yapmıştı.

 

Google krizinde kritik toplantı bugün yapılacak! ile ilgili etiketler Google Rekabet Kurumu Android Mustafa Kemal Turnacı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.