Google kimlerin evde kaldığını açıkladı! Türkiye’de durum ne?

İnternet arama motoru Google, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kimlerin evlerinde kaldığını göstermek adına 131 ülkedeki konum verilerini kamuoyuyla paylaştı. ABD'li şirketin açıkladığı rapora göre ülkemizde insanların büyük kısmı, ''evde kal'' çağrılarına uydu.

İnternet arama motoru Google, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında kimlerin evde kaldığını göstermek için 131 ülkedeki konum verilerini açıkladı.

TÜRKİYE 'EVDE KAL' ÇAĞRILARINA UYDU

Google, coğrafyaya göre kullanıcıların hareket eğilimlerini izleyip koronavirüs salgınıyla mücadele için ülkeleri bilgilendiriyor. Google’ın açıkladığı rapora göre Türkiye’de insanlar “evde kal” çağrılarına büyük ölçüde uydu.

Hareketlilik verileri 16 Şubat ile 29 Mart arasını kapsıyor.

Google kimlerin evde kaldığını açıkladı! Türkiye’de durum ne?

YÜZDE 75 AZALDI

Buna göre "Perakende ve Eğlence" mekanlarına giden insanların oranı yüzde 75 azaldı. Bu başlık, restorant, kafe, alışveriş merkezi, park, müze, kütüphane ve tiyatro gibi mekanları içeriyor.

“Market ve Eczane” yerlerine gidenlerin oranı ise bu dönemde yüzde 39 düşüş gösterdi. Bu bölüm; market, bakkal, yerel pazar, gıda dükkanlı, eczane ve ilaç satılan yerleri kapsıyor.

PARKLARDA HAREKETLİLİK YARI YARIYA DÜŞTÜ

Parklar civarında hareketlilik ise yüzde 58 azaldı. Parklar bölümü ulusal parklar, plajlar, marina, köpek parkları ve halka açık bahçelerden oluşuyor.

TOĞLU TAŞIMADA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Tren, metro ve otobüs toplu taşıma araçlarına binilen durakların olduğu yerleri gösteren "Transit İstasyonları”nda insan hareketliliği yüzde 71 düşüş gösterdi.

İş yerlerinde hareketlilik yüzde 45 azalırken meskun alanlarda ise yüzde 17 artış gösterdi. Meskun alanlar artışın yaşandığı tek başlık oldu.

(Euronews)

Google kimlerin evde kaldığını açıkladı! Türkiye’de durum ne? ile ilgili etiketler Google Koronavirüs Korona Türkiye evde kal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.