Google Earth yeni uygulaması nedir? Google Earth nasıl yüklenir?

Google'ın dünyayı küre olarak göstermeye başladığı yeni uygulaması büyük merak konusu oldu. Peki, ABD'li internet şirketi Google'ın harita uygulamasındaki yenilikler nelerdir? Google Earth nasıl yüklenir? Tüm detaylarıyla haberimizde

Dünya çapında kullanılan bir arama motoru olan Google pek çok uygulamaya sahip. Bunlardan biri de Google Earth. Google yeni uygulamasıyla dünyayı küre olarak göstermeye başladı. Google Earth uygulamasındaki yenilikler merak ediliyor.  Peki, ABD'li internet şirkeri Google'ın harita uygulamasındaki yenilikler nelerdir? Google earth nasıl yüklenir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Google Earth yeni uygulaması nedir? Google Earth nasıl yüklenir?

ABD'li internet şirketi Google, harita uygulamasında Dünya'yı küre olarak temsil etmeye başladı.

Yeni güncellemeyle gelen özellik sayesinde bilgisayar masaüstünde Google'ın harita uygulaması açıkken sonuna kadar zoom out (optik uzaklaştırma) yapıldığında Dünya artık yüzey izdüşümü olarak değil 3 boyutlu küre şeklinde görünüyor.

Değişikliğin yeryüzünün daha doğru gösterilmesine olanak sağlayacağı belirtildi.

Google'ın Maps'in Twitter hesabından yapılan açıklamada "3 Boyutlu Küre Modu sayesinde Greenland'ın izdüşümü Afrika ile aynı boyutta olmayacak." ifadesi yer aldı.

Google bugüne kadar harita uygulamasında Hollandalı matematikçi ve kartograf Gerardus Mercator'un adıyla anılan harita izdüşüm yönetimini kullanıyordu.

Üç boyutlu gerçekliği iki boyuta aktarmayı sağlayan Mercator izdüşümü, her ne kadar yıllar içinde standart hale gelmiş bir yöntem olsa da temsilden kaynaklanan bazı bozulmalara yol açıyor. Örneğin bu şekilde yapılmış haritalarda Afrika kıtası, Grönland'ın 14 katı büyüklükte olduğu halde ondan küçük görünüyor.

Küre şeklindeki 3 boyutlu temsilin bu tip kusurları kısmen giderebileceği kaydedildi.

Yeni özellik şimdilik yalnızca masaüstünde kullanılabilecek. Mobil harita uygulaması yüzey izdüşümünü kullanmayı sürdürecek.

GOOGLE

Google, günümüzde kullandığı alan adını 15 Eylül 1997'de etkinleştirdi ve 4 Eylül 1998'de Google şirketi resmen kuruldu. Şirket merkezi arkadaşları Susan Wojcicki'nin Menlo Park, Kaliforniya'da bulunan garajı olarak belirlendi. Stanford Üniversitesi'nde doktora yapan bir öğrenci olan Craig Silverstein, ilk çalışan olarak işe alındı.

17 sene önce kurulan Google bir garajda, Stanford Üniversitesi öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından kuruldu. Larry Page ve Sergey Brin “Google Guys” olarak da anılmakta.

Google özel bir şirket olarak 4 Eylül 1998 tarihinde kuruldu ve 19 ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Bu dönemde Larry Page ve Sergey Brin 20 yıllık yani 2014 yılına kadar Google’da çalışmak üzere Eric Schmidt ile anlaştı. Kuruluşundan itibaren misyonu tam olarak “dünyadaki bilgiyi organize etmek, bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmek”tir. Resmi olmayan sloganı ise ”Don’t be evil” (kötü olma)dır. Bu slogan google mühendisi Amit Patel tarafından bulunmuş ve Paul Buchheit tarafından desteklenmiştir. Şirketin merkezi Mountain View, California’dadır.

Google dünya çapında bir milyondan fazla sunucuyla çalıştığı tahmin edilmekte. Bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcılara Google tarafından oluşturulan gün başına yirmi dört petabayt olduğu bilinmekte. Gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklık zincirinin meydana gelmesini sağladı.

Şirket ;Orkut, Google Buzz, Google+ gibi sosyal ağ araçları, elektronik posta hizmeti için Gmail, web tarayıcısı olarak Google chrome, Fotoğraf görüntüleme ve düzenleme için Picasa ve anlık mesajlaşma için Google Talk gibi uygulamaları masaüstüne kadar gelmiştir.

Alexa, internette en çok ziyaret edilen web sitesi olarak “google.com”u listelemektedir. Youtube, Blogger, Orkut gibi Google’a ait diğer siteler ve çok sayıda uluslararası Google sitesi(google.co.in, google.co.uk vb.) ise en çok ziyeret edilen siteler arasında yer almakta. Şirket, BrandZ marka değeri veritabanı listesinde ikinci sırada yer almaktadır.

Google Earth yeni uygulaması nedir? Google Earth nasıl yüklenir? - Resim : 2

GOOGLE EARTH

Tüm Dünya’nın uydularından çekilmiş olan değişik çözünürlükte ki fotoğrafların görüldüğü ve Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar yazılımı ile gerçekleştirilmiştir. Earth yoğun yerleşim olan bazı bölgelerin ayrıntılı görüntüleri ile internet üzerindeki sayfaları ziyaret ederek indirilen yazılımı bilgisayara yükleyerek inceleyebileceğiniz bir yazılımdır. Alan hesabı yapma olanağı ile de istediğiniz yeri tarayabilir ve görebilirsiniz. Anlaşılır ve kolay bir şekilde uygulamayı kullanabilmektesinizdir. Ücretsiz olarak PC’ye indirebilmektesiniz. Yeni bir ayrı sürüm olarak piyasaya sürülen PRO ise ücretlidir. Biraz daha üst model olarak yapılmış olan bu sürümdeki uygulamasında birçok farklı özellik yer almaktadır.

Pek çok özelliği bulunmakla beraber dikkat çekici bir hizmet sunmaktadır.

Tarihi görüntülerle değişiklikleri görebilme,
Tur kaydedebilme,
3 boyutlu binalar,
Sokakları net görebilme,
Harita katmanları,
Yıldızları, Mars’ı ve Ay’ı gezebilme,
Okyanus diplerine dalabilme,
Dağları ve tepeleri üç boyutlu görebilme,
Uçuş simülatörü,
Yerel işletmeleri bulabilme,
Parklar, okullar, hastaneler ve havaalanlarını da göstermektedir.

GOOGLE EARTH NASIL YÜKLENİR?

Google Earth uygulamasını Earth Pro hariç yüklemesini kolay bir şekilde yapabilmektesiniz. http://earth.google.com/download-earth.html adresinden indirebilirsiniz. Son sürümünü indirmek içinde google.com/earth/client/current/GoogleEarthWin.exe sitesinden indirebilirsiniz. Son olarak çalıştırmak için başlat menüsünden programlar kategorisinde bulunan Google Earth simgesine tıklayarak çalıştırabilmektesiniz. Uydular sayesinde çekilen fotoğrafların dünyadaki her yeri göstererek daha ilgi çekici kılması ile birlikte sanal tur yapıyormuş gibi etkileyebilmektedir. Yıldızları dahi görebilmek bu program sayesinde parmaklarınızın ucunda olması ve tüm bunları görürken artıdan Mars ve Ay’ı da görebilmeniz için hazırlanmış bölümde vardır. Kişisel kullanım ücretsizdir. Kullanım alanı olarak gezi planlama yapma, arabada giderken yol bilgilerini alabilme, ev ya da apartman bulma, aktiviteleri bulabilme ve Dünyayı keşfetmek için herkese yeterli olabilecektir.

Google Earth yeni uygulaması nedir? Google Earth nasıl yüklenir? ile ilgili etiketler Google yeni uygulaması google earth nasıl yüklenir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.