Google, dev siber saldırıya karşı harekete geçti: "Arkasında Ruslar var" dedi, 17 kişiye dava açtı

Geçtiğimiz günlerde dev bir siber saldırının gerçekleştiğini açıklayan Google'dan yeni bir hamle geldi. ABD'li teknoloji devi, 1 milyon bilgisayarın ele geçirildiği saldırının arkasında olduğunu iddia ettiği 17 Rus siber korsana dava açtı. Siber korsanların, virüslü linklerle bilgisayarları ele geçirerek kripto para madenciliği yaptığı ortaya çıkmıştı.

ABD'li teknoloji devi Google, bir milyondan fazla bilgisayara siber saldırı düzenleyen hacker grubuna karşı harekete geçti. Olayın arkasında Rus hackerların olduğunu iddia eden Google, 17 Rus bilgisayar korsanına dava açtı.

Google, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Windows kullanılan bilgisayarlara karşı büyük bir siber saldırının gerçekleştirildiğini duyurmuştu. 'Glupteba' isimli botnetle yapılan saldırıda bilgisayar korsanları yolladıkları sahte linkleri tıklayan kullanıcların bilgisayarlarını ele geçirerek uzaktan kontrol edebiliyor. Bilgisayar korsanları yolladıkları 'botlar' ile ele geçirdikleri bilgisayarlarla kripto para madenciliği ve veri hırsızlığı yapabiliyorlar.

Meydana gelen siber saldırılara karşı harekete geçen Google, söz konusu 'botlara' karşı önlem alındığını duyurarak New York Güney Mahkemesi'ne dava açtı. ABD'li dev şirket, siber saldırının arkasında Rus hackerların olduğunu iddia ederek 17 kişi hakkında dava açtı. Google, davayı bilgisayar sahtekarlığı ve kötüye kullanımı ile ticari marka ihlalı suçlamalarından açtı.

Google, davanın diğer siber suçluları aynı şeyi yapmaktan alıkoyacağını umuyor.

Öte yandan siber güvenlik uzmanları, Google'ın açtığı davanın siber suçlarla mücadelede etkili olacağından şüphe duyuyor. İnternet güvenlik firması ESET'in üst düzey siber güvenlik uzmanı Jake Moore, "Bu tür operasyonların arkasındaki kişilerin yakalanması nadirdir, bu nedenle bu tür faaliyetlerle önleyici tedbirlerle mücadele etmek genellikle en iyisidir" dedi. Öte yandan Moore, kullancılara siber saldırılara karşı tavsiyelerde bulunarak antivirüs programlarının önemine dikkat çekerek kullanıcıların benzersiz şifreleri olması gerektiğinin altını çizdi.

Google, dev siber saldırıya karşı harekete geçti: "Arkasında Ruslar var" dedi, 17 kişiye dava açtı ile ilgili etiketler Google hacker siber saldırı botnet Glupteba kripto para madenciliği
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.