Google 202 yılbaşı nedir?

Google tarafından 2021 yılı için hazırlanan doodle büyük bir dikkat çekti. Ancak Google paylaştığı görsele tıklayanlar 202 yılbaşı sayfasına yönlendirilince neye uğradıklarını şaşırdılar. Peki, 202 yılbaşı nedir?

2020 yılı büyük zorluklarla geride kalırken 2021 yılına geri sayıma başladığımız şu dakikalarda Google da "202 yılbaşı" doodle'ı ile kullanıcılarına büyük bir sürpriz hazırladı. Neredeyse her özel günde günün anlam ve önemini yansıtan Doodle bu kez hata mı yaptı sorusu akıllara gelirken aslında işin nedeninin başka bir şey olduğu kısa zamanda ortaya çıktı.

GOOGLE 202 YILBAŞI NEDİR?

Google'ın yılbaşı doodle'ı kafaları karıştırdı. Dünya genelinde en çok kullanılan arama motorunda 31 Aralık yani yılın son gününde milyonlarca kişi yeni bir seneye başlayacak olmanın sevincini yaşarken öte yandan "202 yılbaşı" ifadesinin bir anlamı olup olmadığını merak etmekte.

Uzun bir araştırma yaptım bu konuda. 202 Yıl önceye gittim. Tarih 1818 oluyor. Tarihte 1818 yılında bir kolera virüsünden ölenler olmuş. İnsanlar bu tarihte savaşlardan çok salgın hastalıklardan ölmüş.

 

Google 202 yılbaşı nedir? ile ilgili etiketler Google Yılbaşı Google doodle 202 yılbaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.