Gomis maç sırasında bayıldı! Ünlü futbolcu neden bayılıyor? Hastalığı nedir?

Spor Toto Süper Lig'de karşılaşmalar devam ediyor. Bu akşam sarı kırmızılı ekip deplasmanda lacivert beyazlı ekip ile karşılaşıyor. Liderlik yarışını elinden bırakmak istemeyen Galatasaray tüm gücü ile karışlaşmaya hazırlandı. Maçın başladığı dakikalarda Galatasaray'ın önemli oyuncularından Gomis aniden kısa bir baygınlık geçirdi. Önceden baygınlık yaşayan Gomis'in yanına takım arkadaşları hemen yanına yardıma geldi. Peki Gomis neden bayılıyor? Son durumu nedir? Hastalığı nedir ? Detaylar haberimizde...

Gomis'in hastalığı ne? Galatasaray bu hafta deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşıyor. Süper Lig'in 22. haftasında oynayan takımlar liderlik koltuğu için yarışıyor. Bu akşam 19.00' da başlayan sarı kırmızılı ekip ile lacivert beyazlı ekipten hangisinin kazanacağı merak konusu. Aynı zamanda maçın başladığı dakikalarda Galatasaray'ın Fransız forveti Gomis bayıldı. Herkes tarafından oyuncunun durumu merak edildi. Daha önce aynı sağlık problemini yaşayan Gomis neden bayılıyor? Son durumu nedir? Bayılmasına sebep olan hastalığı nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

cats_1

GOMİS NEDEN BAYILDI?

Kasımpaşa - Galatasaray maçının 6. dakikasında Galatasaray'lı Gomis bayıldı. Daha sonra sağlık görevlilerinin müdahelesiyle ayağa kalkan Gomis. Taraftar tarafından alkışlandı.

GOMİS'İN VAZOVAGAL SENKOP HASTALIĞI VAR

Vazovagal Senkop denilen bir hastalığa sahip Gomis daha önce birkaç kez saha içerisinde bayılmıştı. Beyine kan akışının azalmasından kaynaklanan ve kısa süreli bilinç kaybına neden olan bayılmalar yaşayan Gomis'le ilgili olarak Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, transferinin gerçekleştiği dönemde açıklama yapmış ve Fransız yıldızın hastalığının futbol oynamasına engel olmadığını duyurmuştu.

VAZOVAGAL SENKOP NEDİR?

Vazovagal senkop veya nörokardiyojenik senkop, en sık senkop nedenidir, vagus sinirinin aktivasyonu ile ilişkilidir. Anksiyete, korku, ağrı, sıcak ve nemli ortam, uzun süre ayakta kalma gibi faktörlerle tetiklenir. Kalp hızını arttıran sempatik aktivite, duyarlı bireylerde vagal aktivasyona neden olur, kan basıncı ve nabız düşmesi sonucunda serebral perfüzyon bozulur ve senkop gelişir.

Daha önce formasını giydiği Lyon'da üç kez baygınlık geçiren Gomis, Swansea'de oynarken 2015 yılında Tottenham karşısında 7. dakikada da aynı sorun nedeniyle kısa süreli bir baygınlık geçirmiş ve oksijen maskesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

KULÜP DOKTORU TARAFINDAN AÇIKLAMA YAPMILMIŞTI

İnce, "Hem Fransa hem İngiltere'de oynarken sağlık kontrollerinin tüm detayları elimizde. Fransa, İngiltere ve UEFA nezdindeki bütün karşılaşmalarda oynayabilir raporları var. Oyuncunun herhangi bir dönemde bayılmalar yaşaması kuvvetle muhtemel, bu normal. Sağlık durumunu biliyoruz. Futbol oynamasına engel olacak kalp hastalığı ortaya konmamış. Bizim çalışmalarımızda da bu bulguya rastlanmamış. Bayılmalar olabilir. Antrenmanda da maçta da bir bayılma yaşaması mümkün. Bize sürpriz tablo olmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce formasını giydiği Lyon'da üç kez baygınlık geçiren Gomis, Swansea'de oynarken 2015 yılında Tottenham karşısında 7. dakikada da aynı sorun nedeniyle kısa süreli bir baygınlık geçirmiş ve oksijen maskesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

GOMİS

Gomis, profesyonel futbolculuk kariyerine 2004 yılında 19 yaşında iken Fransa'nın Ligue 1 ekiplerinden olan Saint-Étienne'de başladı. Gomis, Saint-Étienne ile 1 sezonu tamamladıktan sonra Saint-Étienne tarafından Gomis'in tecrübe kazanması için başka bir Ligue 1 ekiplerinden olan Troyes'ye yarım sezonluğuna kiralandı. Gomis, Troyes'de kiralık olarak oynadığı süreçte çıktığı 13 maçta 6 gol kaydetti. Gomis, Saint-Étienne'ye döndükten sonra 3,5 sezon daha oynadı. Gomis, Saint-Étienne'de bulunduğu 4,5 sezon boyunca çıktığı 142 maçta 40 gol kaydetti ve bu başarısı Fransa'nın büyük takımlarını vede birçok başka Avrupa takımlarının dikkatini çekti.

Gomis, Saint-Étienne'den 2009 yılında ayrılarak Lyon ile anlaşma imzaladı. Gomis, Lyon forması ile 2009 yılından bu yana çıktığı 178 lig maçında 65 gol kaydetti.

fft226_mf9306590

GALATASARAY

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında 20 kez Lig şampiyonu olmuş, 17 kez Türkiye Kupası ve 15 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmıştır. Futbol liglerinde üçüncü ve dördüncü yıldızı takan ilk takımdır.

Galatasaray SK, güncel olarak futbol (erkekler), basketbol (erkekler ve kadınlar) ve voleybol (bayanlar ve erkekler) dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir.

2004 yılında Polonya'nın Poznań şehrinde gerçekleşen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda yarışan İhsan Emre Vural ve Ahmet Yumrukaya ikilisi, hafif kilo iki tek kategorisinde şampiyon olarak, Türkiye'nin kürekteki ilk şampiyonluğunu kazandırdılar.

2008 yılında Galatasaray (tekerlekli sandalye basketbol takımı), IWBF Şampiyonlar Ligi finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek şampiyon oldu. Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Kitakyushu Kupası'nda Kanada'nın British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek, namağlup şekilde şampiyon oldu.2012 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında Almanya'nın RSV Lahn-Dill takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 65-79 kaybederek Avrupa ikincisi oldu

2009 yılında ise Galatasaray (kadın basketbol takımı), Eurocup finalinde İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

2013-2014 sezonu Euroleague Women 8'li finalleri için Rusya'nın Ekaterinburg şehrindeki turnuvada grubunu 2. sırada bitiren Galatasaray Odeabank yarı finalde ev sahibi UMMC Ekaterinburg'u 77-70 yenerek tarihinde ilk kez finale kalmış ve finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 69-58 yenerek Avrupa'nın 1 numaralı kupası olan Euroleague Women'ı müzesine götürmüştür.

2013-2014 sezonunda Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiren Galatasaray Spor Kulübü, yarıştığı futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, tekerlekli sandalye basketbol, bayan voleybol ve erkek voleybol branşlarında mücadele ettikleri branşların tamamında aynı sezon içerisinde kendi branşlarının Şampiyonlar Liglerinde mücadele ederek ulaşılması zor bir başarıya imza atmıştır.

2015-2016 yılında ise Galatasaray, ULEB Cup finalinde Fransa'nın Strasbourg IG takımını 78-67 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

Gomis maç sırasında bayıldı! Ünlü futbolcu neden bayılıyor? Hastalığı nedir? ile ilgili etiketler Galatasaray gomis bayıldı hastalığı nedir son durumu nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.