Gölgen Bengü bakın şimdi ne yapıyor?

Kemal Sunal ile birlikte oynadığı "Meraklı Köfteci" adlı filmle adını duyuran Gölgen Bengü'nin yaptığı iş herkesi şaşırtıyor.

Onu herkes Kemal Sunal ile birlikte oynadığı ‘Meraklı Köfteci’ filmiyle tanıdı. O yılllarda kendisine gelen film tekliflerini ise elinin tersiyle itti. Kariyeri boyunca sadece iki filmde rol aldı.
Gölgen Bengü’yü son olarak 1977 yapımı Aslan Bacanak filminde Halim’in kardeşi rolünde izledik. Ardından ise sinemadan koparak akademik kariyerine ağırlık verdi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Gölgen Bengü, ABD’deki North Carolina A&T State University’de yüksek lisans, Clemson University’de doktorasını tamamladı. Şu anda New Jersey Institute of Techology’de Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Profesör unvanıyla öğretim üyeliği yapıyor.

GÖLGEN BENGÜ KİMDİR?

Gölgen Bengü, 1955 doğumlu sinema oyuncusu ve akademisyen.
1976 yapımı Meraklı Köfteci filminde Şaban'ın evlendiği kız rolünde, 1977 yapımı Aslan Bacanak filminde ise Halim'in kardeşi rolünde izlediğimiz Bengü, daha sonra sinemadan koparak akademik kariyerine ağırlık verdi. 1981'de Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan Bengü, ABD'deki North Carolina A&T State University'de yüksek lisans, Clemson University'de doktorasını tamamlamıştır. Şu anda New Jersey Institute of Techology'de Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde doçent unvanıyla öğretim üyeliği yapmaktadır.
Kardeşi Bilgen Bengü, 70'lerde son derece popüler olan Cici Kızlar grubunun üyesi olarak ünlenmişti.

Gölgen Bengü bakın şimdi ne yapıyor? ile ilgili etiketler profesör gölgen bengü meraklı köfteci akademik kariyer
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.