Golf sahasında kaç delik vardır? Golf nasıl oynanır? Hangi ülkede ortaya çıkmıştır?

Golf çimenlerle kaplı geniş bir alanda özel bir topla oynanaan bir oyundur. Golf oyununun amacı topu ilerleterek hedefi belli olan bir deliğe sokamaktır. Rakiplerin birbirlerinin oyunlarına müdahale edemediği golf sporunun kuralları nelerdir? Golf sahasında kaç delik vardır?

Özel sopalar kullanılarak topu belirli bir deliğe sokmak amcıyla oynanan ve rakiplerin birbirlerinin oyunlarına müdahale edemediği golf sporu dünyada geniş bir kitleye hitap eder. Bir golf sahasın ortalama kaç delik vardır ve golf oyununun kuralları nelerdir? İşte yanıtlar..

GOLF SAHASINDA KAÇ DELİK VARDIR?

Bir golf sahasında 9 veya 18 adet delik bulunmakta olup her deliğin farklı bir özelliği ve görünüşü vardır.

GOLF KURALLARI NELERDİR?

Golf oynarken sportmenlik son derece önemlidir ve golf oynayanların sahaya saygı göstermesi beklenmektedir. Vuruş sırasında sahaya zarar gelmişse gerekli düzeltmeler yapılır ve top izleri silinir. Sopalar sayılmalı ve en fazla 14 sopa ile oynanabilmektedir. Topun teşhis edilmesi önemlidir, teşhis edilmeyen top kayıp sayılmaktadır.

Rakibi olumsuz etkileyecek hal ve hareketlerden kaçınılmalı, sportmen olmaya önem gösterilmelidir. Vuruş hazırlığına başlayan golfçü vuruşu yapana kadar hareket edilmemeli ve konuşulmamalıdır. Deneme vuruşu, bir deliğe oynamadan önce yapılamamaktadır. Yanlış topa oynanması gibi bir durum karşısında iki vuruş cezası verilmektedir.

GOLF HANGİ ÜLKEDE ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

15. yüzyılın başlarında İskoçya'da ortaya çıkan golf, açık hava sporu olarak kabul edilmiştir. İskoçya'da halk arasında oynanan golf sporunda, yuvarlak taşlar kalın sopalar yardımıyla deliklere sokulmaya çalışılmıştır. Kısa süre içerisinde birçok kişinin beğenisini kazanan golf, tüm dünyaya yayılmıştır. Golfün Avrupa'ya yayılmaya başlaması ile birlikte golf merakı adeta bir hastalık halini almıştır.

Golf sahasında kaç delik vardır? Golf nasıl oynanır? Hangi ülkede ortaya çıkmıştır? ile ilgili etiketler TRT Spor golf nasıl oynanır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.