Gölcük Tersanesi işçi alımı 2019! İşkur üzerinden başvuru yap!

Gölcük Tersanesi işçi alımı 2019! 290 işçi alımının yapılacağının açıklanmasının ardından internette başvuru şartları araştırılmaya başladı. Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda çalışacak işçilerden KPSS şartı istenmezken, gerekli şartlar da yayınlanan metinde belirtildi. İş arayan binlerce vatandaşa büyük bir umut ışığı olan Gölcük Tersanesi işçi alımını ve detaylarını sizler için inceledik ve haberimize ekledik. İşte Gölcük tersanesi başvuru şartları ve tüm detaylar...

Gölcük Tersanesi işçi alımı 2019! Tersanede çalışmak üzere 290 işçi aranıyor. Gölcük Tersanesi Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte iş arayan binlerce vatandaş büyük bir heyecanla konuyu araştırmaya başladı. Gölcük Tersanesi işçi alımı başvuru şartları nedir, nasıl başvuru yapılır gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. İşte Gölcük Tersanesi işçi alımı başvuru şartları 2019! Ayrıntılar haberimizde...

Gölcük Tersanesi işçi alımı 2019! İşkur üzerinden başvuru yap!

GÖLCÜK TERSANESİ İŞÇİ ALIMI 2019!

Gölcük Tersane Komutanlığı, farklı alanlarda çalışmak üzere 290 işçi alımı yapacağını duyurdu. KPSS şartı aranmazken, adaylar noter çekilişiyle belirlenecek. İlkokul, yüksekolul ve üniversite mezunlarını kapsayan alımlarda Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan alınan ustalık belgeleriyle başvurular yapılacak. Başvurularda yaş sınırı ise 18 olarak belirlendi. Adaylar başvurularını 25 Mart Pazartesi günü itibariyle Gölcük Tersane Komutanlığı'na yapacak. Adayların başvuruda hazır bulunması gerektiği belirtildi.

GENEL ŞARTLAR

a- 18 yaş ve üstü
b- Askerlik şartı yok
c- Mesleğine göre ilköğretim, orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunları,
d- Ülke geneli
e- Müracaat İşkur üzerinden yapılacak
f- Müracaat edenler içinden talep edilen sayının 4 katı oranında noter kurası ile mülakata gelecekler belirlenecektir.

Henüz İşkur tarafından ilana çıkılmadığı için müracaatlar başlamamıştır. Burada paylaşılanlar dışında net bir bilgi sizlere veremiyoruz.

İŞE ALINACAK BÖLÜMLER

Akücü 20,
Armador 6,
Bobinaj 5,
Borucu 15,
Boyacı 10,
Boyacı - Badanacı 2,
Çarkçı 3,
Dökümcü 4,
Elektrikçi 20,
Elektronik 14,
Fiberglas 4,
Frezeci 5,
Genel Servis 7,
Gemi Adamı 2,
Hidrolikçi 4,
İnşaat 8,
İskeleci 3,
İş Mak. Opr. 10,
Isı yalıtımcı 4,
Kaynakçı 20,
Kompresör Onr. 3,
Lastik 2,
Maden Kaplama 6,
Marangoz 3,
Montaj 2,
Saç ve İnce Saç 4,
Silahcı 2,
Soğutma ve Yıkamacı 4,
Taşlamacı 2,
Tekne Onarım 35,
Tesviyesi 35,
Tornacı 12,
Torpido Kovancısı 2.

GÖLCÜK DONANMA TERSANESİ

Gölcük Donanma Tersanesi', Marmara Denizi'nin Doğu kıyısında Gölcük Deniz Üssü içinde Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait gemilerin de bulunduğu askeri tersane.

Tarihi
1926 yılında kurulan tersane askeri gemilerin bakımı için hizmet vermekte olup yaklaşık 3221 aktif personel olmak üzere toplam 121.466 m²'lik (1.307.450 m²) alan üzerinde bulunmaktadır. I. Dünya Savaşı'nda Türk Deniz Kuvvetleri'ne ile Alman Deniz Kuvvetleri'ne ait gemilerin bakım ve onarımının sağlanması için kurulan tersane, Türk boğazları üzerindeki Lozan Antlaşması hükümleri çerçevesince tesis üzerinde askeri üs kullanımı kaldırılmıştır. Günümüzde de denizaltı gibi gemiler dahil gemi inşa kapasitesine sahip olmakta olup, İstanbul'da bulunan Tuzla Tersanesi'nden sonra Türkiye'nin ikinci en büyük gemi inşa tesisidir.

GÖLCÜK

Gölcük, Kocaeli'nin bir ilçesi. İzmit Körfezi'nin güney kıyısında yer almaktadır.

Tarihçe
Gölcük´ün, tarihi gelişimine İzmit ve çevresinin de içinde bulunduğu, eski Yunanlar ile Romalıların Bitinya (Bithynie) dedikleri bölge ile başlamak daha doğru olur. Gölcük´ün bir garnizon şehri olmasının ilk adımı 1927´de atılmıştır. 1925 Yılında yaralı olan Yavuz zırhlısının tamir kararı ile beliren teknik ihtiyaç, Gölcük´te askeri tersanenin kurulmasına sebep oldu.Aynı yıl bir havuz inşa edildi.Almanlar barakalar kurup Yavuz´un tamirini yaptı.Daha sonra Almanların kurmuş olduğu bu tesisler satın alınarak tersanenin tersanenin çekirdeği kurulmuştur.Deniz Kuvvetlerimizin gelişmesine paralel olarak esaslı çalışmalara 1938 yılında başlanmışsa da II. Dünya Savaşı bu çalışmalara engel olmuş ve Gölcük Tersanesinin hakiki kalkınması 1950 yılından itibaren gerçekleşmiştir. Gölcük gerçek anlamda Cumhuriyet´ten sonra kurulmuş bir şehirdir. Gölcük köylerinden Halıdere, Ulaşlı ve Yazlık köyleri hariç 21 köy İzmit sancağına bağlı Bahçecik Nahiye Müdürlüğü´nce idare edilmekteydi. Cumhuriyet´in ilanından sonra 1930 yılında İhsaniye köyünde nahiye merkezi ile Jandarma teşkilatı kuruldu. Yavuz zırhlısının tamiri nedeni ile kurulan atölyelerde çalışmak üzere İstanbul tersanelerinden gelen işçi ve aileleriyle Gölcük şehrinin nüfusu hızla artmaya başladı.Bu arada 9 Haziran 1936´da kabul edilen ve 15 Haziran 1936´da yürürlüğe giren 3012 sayılı kanunla Gölcük kazası kuruldu. Kaza teşkilinde Devlet dairelerine elverişli binanın Gölcük´te bulunmaması nedeniyle geçici olarak, Değirmendere beldesinde kiralanan binalarda vazife görmeye başlanıldı. Kısa zamanda inşası bitirilen Hükümet Konağı´na 1938 yılında geçilmiş ve Devlet teşkilatı Gölcük´te yerleşmiştir.Kazanın kurulması ile İhsaniye´den de Nahiye Müdürlüğü kaldırılmış, yalnız Jandarma Teşkilatı bırakılmıştır. 1942 Yılında çıkarılan 3887 sayılı Özel İstilak Kanunu ile yapılan istimlaklarda, Hükümet Konağının istimlak sahası içinde kalması nedeniyle İl Genel Meclisince alınan bir kararla Hükümet Teşkilatı 1944 yılı Şubat ayında yine Değirmendere´ye nakledilmiştir. Hükümet Değirmendere´de 10 yıl kaldıktan sonra 4 Mart 1954 tarihinde çıkarılan 6322 sayılı kanun gereğince tekrar Gölcük´e taşınmıştır. Hükümet Konağı´nın Gölcük´e gelmesi nedeniyle Değirmendere´de Nahiye ve Nüfus Teşkilatı ile Emniyet Teşkilatı kurulmuştur.21 köyü olan Gölcük´ün Halıdere ve Ulaşlı köylerinin Karamürsel´den alınarak bu sayı 23´e yükselmiştir. Fakat Değirmendere´nin nahiye olmasıyla köy adeti 22´ye inmiştir. Saraylı köyünün Damlar Mahallesinin 1959 yılında müstakil köy haline gelmesi köy sayısını tekrar 23´e çıkarmıştır. İhsaniye köyünde 06.09.1966 tarih ve 4636 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Belediye Teşkilatı kurulmuştur. Bugün Gölcük ilçesi, biri (merkez) Gölcük, diğerleri; Değirmendere, İhsaniye, Halıdere, Ulaşlı, Hisareyn, Yazlık olmak üzere 6 beldesi ve 23 köyü bulunmaktadır.

Gölcük Tersanesi işçi alımı 2019! İşkur üzerinden başvuru yap! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.