Golbol Milli Takımı'ndan Sevda Altınoluk BBC'nin en etkili 100 kadın listesinde yer aldı

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Türkiye Golbol Milli Takımı’nın en skorer ismi Sevda Altınoluk, BBC‘nin en etkili 100 kadın listesinde yer aldı. Türkiye Golbol Milli Takımı, daha önce 2016 Rio Paralimpik Oyunlarında da altın madalya kazanmıştı. 

BBC‘nin 2021 yılındaki en etkili 100 kadını seçtiği listede Türkiye Milli Golbol oyuncusu Sevda Altunoluk ve yazar Elif Şafak da yer aldı.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan Türkiye Golbol Milli Takımı’nın en skorer ismi Sevda Altınoluk en etkili 100 kadın listesinde yer aldı. 

Görme engelli milli sporcunun Tokyo’da en skorer oyuncu olduğuna vurgu yapılan yazıda ayrıca dünyanın en iyi golbol oyuncusu olduğuna dikkat çekildi. 

Golbol Milli Takımı'ndan Sevda Altınoluk BBC'nin en etkili 100 kadın listesinde yer aldı

"HAYATA KARŞI 1-0 GERİDEYİZ"

Sevda Altunoluk, Paralimpik Oyunları ve Dünya Şampiyonası'nda iki, Avrupa Şampiyonası'nda da dört kez turnuvada en çok gol atan oyuncu oldu.

Türkiye Kadın Milli Takımı'nın 2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanmasında Altunoluk'un payı büyüktü.

Karaman'da BBC Türkçe'ye hikayesini anlatan Sevda, "Hayata karşı 1-0 gerideyiz. Bu yüzden başarı bizim için çok önemli. Görme engelli arkadaşlarımıza ışık olmak bizim için çok önemli" demişti.

Golbol Milli Takımı'ndan Sevda Altınoluk BBC'nin en etkili 100 kadın listesinde yer aldı ile ilgili etiketler BBC Sevda Altunoluk golbol
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.