Gökyüzündeki yiyecek savaşı böyle görüntülendi!

Kuş gözlem gezileri danışmanı ve yaban hayatı fotoğrafçısı Emin Yoğurtcuoğlu, İskenderun’da martılar arasında yaşanan ilginç yiyecek kapma savaşına şahit oldu. Siyah renkli bir martının beyaz martıların arasına dalarak başlattığı kavgayı fotoğraf makinası ile görüntüleyen Yoğurtçuoğlu, söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabından,”İskenderun Körfezi’nde dinlenen binlerce martıyı izlerken birden bire karmaşa koptu" notuyla paylaştı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan ve göçebe olarak sadece yaz aylarında gelen on binlerce kuş türü bulunuyor. Bu kuş türleri ile ilgili bilinmeyenler, gönüllü doğa araştırmacıları ve fotoğrafçıları tarafından ortaya konuluyor. 
 
Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin deniz olan bir çok ilinde karga, güvercin, kumru, serçe ve sığırcık gibi kuşların yanı sıra, iri ve beyaz martılar adeta bir sembol olarak  yıllardır hayatımızda. Etçil olarak bildiğimiz martıların aç kaldıklarında ekmek gibi yiyecekler de yedikleri biliniyor. Pek çok belgesel ve filme konu olan martıların, ellerimizdeki yiyecekleri alıp götürmelerine alışkınız ancak İskenderun’da çekilen görüntüler onların vahşi doğada nasıl avladıklarını gösteriyor.
 
GÖKYÜZÜNDEKİ YİYECEK SAVAŞI İŞTE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ!

Kuş gözlem gezileri danışmanı ve vahşi yaşam fotoğrafçısı Emin Yoğurtcuoğlu, İskenderun’da martılar arasındaki yaşanan yiyecek kapma savaşına şahit oldu. Siyah renkli ve iri bir martının beyaz martıların arasına dalarak başlattığı yiyecek kapma savaşını görüntüleyen Yoğurtçuoğlu, söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden, ”İskenderun Körfezi’nde dinlenen binlerce martıyı izlerken birden bir karmaşa koptu. Hepsi havalandı. Dürbünle aradaki karaltıyı seçtim. Kimseyi perişan etmedi. Normalde martıları kovalayıp yediklerini zorla kusturup, ağzındakileri çalıyor" notuyla paylaştı.

Gökyüzündeki yiyecek savaşı böyle görüntülendi!

Gökyüzündeki yiyecek savaşı böyle görüntülendi! - Resim : 2

 
“BİLDİĞİN MAFYA ÇÖKÜYOR!”
 
Martılar ile ilgili çok bilinmeyen, kusturma yöntemi ile yiyecek çalma savaşı sosyal medyada büyük ilgi gördü. Emin Yoğurtçuoğlu’nun paylaşımını okuyan bir çok kişi, “Bildiğin mafya! çöküyor!”şeklinde ilginç yorumlar yaptı. O paylaşımlardan bazıları ise şu şekilde:

Gökyüzündeki yiyecek savaşı böyle görüntülendi! - Resim : 3

-"Bu kusturma olayına canlı şahit oldum. Iki gümüş sırtlı martı insanların arasina dalarak kavga ettikten sonra biri yediklerini kusup zar zor uçarak oradan uzaklaşmıştı. Daha önce görmediğim bir durum... Yazilani okuyunca zaman zaman martılar arasında görülebileceğini anladım."

-"Yıllar önce bir belgeselde bu kuşun adının "katil martı" olduğunu duymuştum. "Adına bakmayın, öldürmüyor; kusturuyor" diyordu. Türkiye'de yaşadığını bilmiyordum."

Gökyüzündeki yiyecek savaşı böyle görüntülendi! - Resim : 4

-"Dostum artık kuş gözlemciliğini geçmiş resmen kuş polisi olmuşsun... Bir olay çıkarsa o korsan kuşu kenara çekecek bir halin var..."

-"Bu kuşlarla ilgili ikinci hayal kırıklığım. Onları hep masum bilmem kesinlikle benimle alakalı."

Gökyüzündeki yiyecek savaşı böyle görüntülendi! ile ilgili etiketler Twitter Sosyal Medya Korsan martı martı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.