Gökyüzündeki en parlak yıldız hangisidir?

Gök bilimcilerin üzerinde en çok çalıştığı konulardan biri de yıldızlar. Yıldızlar ile ilgili farklı bilimsel görüşler olsa da son yapılan araştırmalarda özellikle en parlak yıldız konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Bu çerçevede gökyüzündeki en parlak yıldızın hangisi olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, en parlak yıldız hangisidir? Ayrıntılar haberimizde...

Merkezi Almanya'nın Münih kentinde bulunan Avrupa Güney Gözlemevi (ESO), Erboğa Takımyıldızı'nda keşfedilen sarı dev yıldızın çapının güneşten bin 300 kez büyük olduğunu bildirdiler. Bilinen en büyük onuncu yıldızın güneşten bir milyon kez daha parlak olduğu açıklandı. 

Gökyüzündeki en parlak yıldız hangisidir?

Araştırmacılar 'sarı hiper dev' olarak tanımlanan yıldıza eşlik eden bir başka yıldız daha tespit etti. "Her iki yıldızın da birbirine sürtünecek kadar yakın olduğuna" dikkat çeken gökbilimciler, söz konusu "çifte yıldız sistemini bir fındığa" benzetiyor.

Sarı hiper dev yıldızlara stabil olmamaları nedeniyle nadir rastlandığını belirten ESO uzmanları, Samanyolu'nun tamamında buna benzer sadece 12 yıldız bulunduğuna işaret ediyor.

Kaynak: DW

Gökyüzündeki en parlak yıldız hangisidir? ile ilgili etiketler Evren yıldız gökyüzü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.