Gökyüzünde muhteşem görüntüler! SpaceX 54 Starlink uydusunu başarıyla yörüngeye gönderdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon 9 roketi 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye gönderdi. O anlarda gökyüzünde renkli görüntüler oluştu. Fırlatma anı görüntüleri kamerayla kaydedildi. İşte o görüntüler...

Amerika Birleşik Devleti (ABD) merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, fırlatma görevini  geçtiğimiz Salı gününden itibaren 5 gün boyunca olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelemişti.  

Gökyüzünde muhteşem görüntüler! SpaceX 54 Starlink uydusunu başarıyla yörüngeye gönderdi

BU YIL 42 GÖREV TAMAMLADI

SpaceX, 5 günlük gecikmenin ardından 54 Starlink uydusunu daha Falcon 9 roketi ile yörüngeye fırlattı. Starlink 4-34 görevinde yer alan 60 metre yüksekliğindeki Falcon 9 roketi  Florida’daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü’nden fırlatıldı.Falcon 9 roketinin üst bölümünün kalkıştan yaklaşık 15 dakika sonra Starlink uydularını yörüngeye sorunsuz bir şekilde ulaştırdığı öğrenildi. 

 SpaceX’in 2022 yılında tamamlanan görev sayısı da 42’ye ulaştığı kaydedildi.

HEDEF: UZAY TAŞIMACILIĞI MALİYETİNİ DÜŞÜRMEK

ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk tarafından kurulan uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulunduruyor. Şirketin, uzay taşımacılığının maliyetini düşürme hedefiyle kurulduğu biliniyor.

 

Gökyüzünde muhteşem görüntüler! SpaceX 54 Starlink uydusunu başarıyla yörüngeye gönderdi ile ilgili etiketler ABD spacex elon musk
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.