Gökyüzünde beliren cismi UFO sandılar! Gerçek ortaya çıktı

ABD Hava Kuvvetleri bünyesindeki askeri kargo uçağında görevli askerler, gökyüzünde beliren ışık saçan cismi ilk önce UFO olabileceğini düşündüler. Gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı.

Uzayda gördükleri ışık saçan cisim ile şok geçiren C-17 mürettabı gerçeği kısa bir süre sonra öğrendi. Öğrenmeden önce NASA'nın geçtiğimiz günlerde planladığı Artemis görevinin olduğunu düşünselerde gerçek düşündükleri gibi değildi.

Gökyüzünde beliren cismi UFO sandılar! Gerçek ortaya çıktı

Gökyüzünde görülen tuhaf görüntünün sebebi geçtiğimiz günlerde C-17'nin seferde olduğu sırada Dünya yörüngesine fırlatılan FALCON-9 roketiydi. Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX tarafından dünya yörüngesine 52 uydu fırlatmıştı. Şu ana kadar toplamda 3 bin 399 Starlink uydusunun fırlatıldığı belirtiliyor.

Elon Musk, otomobilden sosyal medyaya birçok alanda çalışmalar yürütüyor. Bu sefer de uzayda çalışmalar yürüten Musk, Starlink projesiyle dünyanın ilk uzay internet hizmetini sunuyor. SpaceX şirketi, Starlink projesi için 2019'dan bu yana çalışıyor. 2024'e kadar sürecek proje için fırlatılması hedeflenen uydu sayısı 12 bin. Dünya yörüngesinin 550 km üzerine konuşlandırılan Starlink, SpaceX'in şu anda ön gördüğü en önemli çalışmalarından birisi olarak biliniyor.

ELON MUSK, UKRAYNA'YA DA YARDIM ETMİŞTİ

Elon Musk'ın uzay projesi olan Starlink, Ukrayna - Rusya savaşında gündeme bomba gibi düşmüştü. Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, SpaceX'in CEO'su Elon Musk'tan Ukrayna'ya Starlink istasyonları ve uydu internet erişimi sağlamasını istemişti. Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Starlink uydularının Ukrayna için aktif hale getirildiğini ve daha fazla kanal açılacağını söylemişti. Musk, açıklamasından kısa süre sonra Ukrayna’ya Starlink uydularıyla bağlantı sağlanması için gerekli cihazları göndermişti.

 

Gökyüzünde beliren cismi UFO sandılar! Gerçek ortaya çıktı ile ilgili etiketler UFO elon musk Starlink
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.