Göksel Arsoy'dan akıllara durgunluk veren Türkan Şoray itirafı!

Türk sinemasının “Altın Çocuğu” lakaplı Göksel Arsoy, hayatını kaleme aldı. Usta oyuncu, “Altın Çocuk” adını verdiği kitabında Türkan Şoray’la yaşadığı ilginç anıyı da hayranlarıyla paylaştı.

Göksel Arsoy, hayat ve sanat yolculuğunu “Altın Çocuk” isimli kitabında anlattı. Türk sinemasına “Altın Çocuk” lakabıyla damga vuran usta oyuncu kitabında Türkan Şoray’la birlikte rol aldıkları “Ne Şeker Şey” filminin setinde yaşanan ilginç anısı da paylaştı.

640xauto_4

Filmde hizmetçiyi canlandıran Şoray’a rolü gereği çimdik atması gerektiğini belirten Arsoy o sahneyi çekerken yaşananları kitabında şöyle anlattı:

“Türkan hizmetçi rolünü oynuyordu. Benim yanımda yemek servisi yaparken rol icabı masa altından elimi etekliğinin içine sokup bacağını çimdikleyecektim. Öyle bir çığlık attı ki herkes şaşırdı. Meğerse ben fazla yukarı çıkmışım.”

640xauto_3

81 yaşındaki oyuncu, kitabında tek aşkının 46 yıllık eşi Soley Arsoy olduğunu vurguladı. Arsoy, “Evlilik teklifini öğrencisi olduğumuz Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi’nin bahçesinde büyük çınar ağacının gölgesindeki bankta yaptım.

goksel-arsoy_780x438-lxf272zv1t

Nikâh salonuna dostlarımızdan çoğu giremedi. Hayranlarım olan kadınlar nikâh dairesini doldurmuşlardı. Herkes şaşkındı. İçlerinde ağlayanlar vardı. Bana hüzünle bakanlar bir de Belgin Doruk’a ihanet (!) ettiğimi düşünenler çoğunluktaydı” diye yazdı.

640xauto_2

Göksel Arsoy’un hayatını kaleme aldığı “Altın Çocuk” kitabı Remzi Kitabevi etiketiyle piyasaya çıktı.

GÖKSEL ARSOY KİMDİR?

Göksel Arsoy, 15 Mart 1936 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. Göksel Arsoy'un annesi Hesna Arsoy, Girit Hanya eşrafından Girit Mutasarrıfı Mollazade Ali Talat Bey'in torunu ve Hırkazade Ahmet'in kızıdır. Babası Remzi Aksoy Almanya'da dizel ve oksijen motorları uzmanıydı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Kayseri Hava İkmal Merkezine tayin edilince, Göksel Arsoy’da orada dünyaya geldi ve ilkokulu, ortaokulu Kayseri’de bitirdi. İkinci sınıftan itibaren ilkokula İstanbul'daki teyzesinin yanında Bakırkaş Taş Mektepte devam etti. yatılı olarak okuduğu Haydarpaşa Lisesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat fakültesine devam etti. Göksel Arsoy İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde okurken Yeşilköy Havaalanında bir İngiliz şirketinde çalışmaya başladı. Nursel adlı bir kız kardeşi vardır. Klasik Türk Müziği bestekarı Yesari Asım Ersoy'un yeğenidir.

Sinemaya İlk olarak 1958 yılında Sırrı Gültekin'in yönettiği Kara Günlerim adlı filmle geçti. Sonra ‘Ham Meyve’ adlı filmde Muhterem Nur ile oynadı. 1961’de ‘Samanyolu’ filmi için Belgin Doruk ile kamera karşısına geçti. Özellikle 60'lı yılların başında sayısız filmde rol almıştır. Göksel Arsoy, "Altın Çocuk" takma adıyla bilinmektedir. Ününü "Samanyolu" (1959) filmiyle yaptı.

6562_262310

Amerikan sinemasını yakından takip eden Göksel Arsoy, Sean Connery’nin oynadığı ‘James Bond’ filminin büyük ilgi gördüğünü duyunca yerli James Bond oldu, 1966 yılında "Altın Çocuk" adlı filmi çekti. Yapımcılığı da üstlendi. Halit Refiğ ona hep ‘Altın Çocuk’ derdi. Filmin adı bu nedenle ‘Altın Çocuk’ oldu. ‘Altın Çocuk James Bond’ öyle bir patladı ki yıktı geçti. Araplar filmi satın aldı. Daha etkili olsun diye afişte adının başına Muhammed eklediler. Muhammed Göksel Arsoy oldu. Film büyük ilgi görünce Araplar ile ortak film çekmeye başladı. Sonra Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ile filmler çevirdi. Rahmetli Ayhan Işık şansını Hollywood'da denerken ‘‘Altın Çocuk’’ Türkiye'yi kasıp kavuruyordu.

70’li yılların başında sinemada seks furyası başladı. Amcası, bestekar Yesari Asım Arsoy’dan 2 yıl Türk Sanat Müziği dersi aldı ve solist altı olarak sahneye çıktı. Gazinolarda Behiye Aksoy, Sevim Tuna, Gönül Yazar, Muazzez Abacı ile çalıştı. 16 yıl en büyük gazinolarda çalıştı.

1960'lı 70'li yıllarda Türk sinema oyuncularının uyduğu modaya o da uydu ve 1967 - Bir Masal Gibi / Tatlı Hayat ile 1971 - Titrek Bir Damladır / Dudaklarında Arzu adında iki 45'lik plak da o doldurdu.

1962 yılında Kendi adına "Göksel Film Şirketi"ni kurarak prodüktörlük yaptı.

Evlilikleri:

1957 yılında havaalanında çalışırken tanıştığı Soley Hanımla 12 Nisan 1961 tarihinde evlendi. 21 Nisan 1963'de Aşkım adında bir kızı ve 17 Nisan 1965 de oğlu Remzi Gökhan Arsoy dünyaya geldi.

Göksel Arsoy’a 1999'da 36. Antalya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü verilmiştir.

12 yıl İstanbul Tenis Kulübü Başkanlığı görevini de yürüten Göksel Arsoy 2002 yılında “Herkes İçin Spor Federasyonu” başkanı görevine de getirilmiş ve 2011 yılına kadar bu görevi yapmıştır.

Göksel Arsoy'dan akıllara durgunluk veren Türkan Şoray itirafı! ile ilgili etiketler Türkan Şoray kitap Yeşilçam göksel arsoy altın çocuk jön
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.