Gökmen Ulu kimdir?

İkinci celsesi yapılan, Sözcü Gazetesi davasınında mahkeme, cezaevinde bulunan Gökmen Ulu için tahliye kararı verdi. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci duruşmada, duruşma savcısının tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu'nun bu halinin devamına karar verilmesini talep etmesinin ardından, sanık avukatları tahliyeye ilişkin beyanda bulundu. Gökmen Ulu kimdir ve neden tutuklandı? Detaylar haberimizde...

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Sözcü gazetesi davasında tutuklu olan Gökmen Ulu için tahliye kararı verdi. Mahkeme Ulu'ya yurtdışına çıkış yasağı koydu. "Silahlı terör örgütünü yönetme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlarından yargılandığı davada, muhabir Gökmen Ulu'nun delillerin büyük bir kısmının toplanmış olması, delilleri karartma imkanının olmayışı, sabit ikametgah sahibi oluşu dikkate alınarak tahliyesine karar verildi. Gökmen Ulu kimdir ve neden tutuklandı? Detaylar haberimizde...

gAkmen_ulu_kimdir

Sözcü gazetesinin sahibi sanık Burak Akbay ve çalışanlarına yönelik biri tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verildi.

Sözcü gazetesinin sahibi sanık Burak Akbay'ın ''silahlı terör örgütünü yönetme'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 30 yıla, biri tutuklu 3 sanığın ise ''silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme'' suçundan on beşer yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci duruşmada, duruşma savcısının tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu'nun bu halinin devamına karar verilmesini talep etmesinin ardından, sanık avukatları tahliyeye ilişkin beyanda bulundu.

Ulu da gazeteci olarak bazen gördüklerini, bazen de haber merkezinin gördüklerini haberleştirdiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı bilgisini alınca Marmaris'e gittiğini ifade etti.

Atatürkçü olduğunu söyleyen Ulu, tahliyesini ve beraatini talep etti. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, muhabir Bekir Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verdi.

Firari sanık Burak Akbay'ın yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Mediha Olgun hakkında imza atma şeklindeki adli kontrol hükmünü kaldırdı.

Tanık Fehmi Koru hakkında yeniden zorla getirme kararı çıkarılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

gokmen-ulu-dan-ilk-aciklama--159611

TELEVİZYONCU VE GAZETECİ

Gökmen Ulu, mesleğe Ege TV'de haber spikeri olarak başladı. Ardından Marmaris TV'de, Artı 1 TV'de çalıştı. Sözcü Gazetesi'nde üç yıldır çalışan Gökmen Ulu, 14 yıldır Burcu Ulu ile evli ve 12 yaşında 'Ege Efe' adlı bir oğlu var.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan 73 sayfalık iddianamede, gazetenin sahibi firari şüpheli Burak Akbay'ın "Silahlı terör örgütünü yönetme" ve "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 16,5 yıldan 30 yıla kadar hapsi istenirken; soruşturmanın tek tutuklusu olan gazetenin İzmir muhabiri Gökmen Ulu ile 21 Eylül'de tahliye edilen İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli'nin ise "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlarından ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisleri talep ediliyor.

İddianamede, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ / PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün, saat 16.00 sıralarında "Sözcü Erdoğan'ı buldu" haberiyle internet sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te bulunduğu yerin ayrıntılı konumunun tam olarak haber yapıldığı, fotoğraflarının paylaşıldığı belirtilerek Cumhurbaşkanı'nın o ana kadar bulunduğu coğrafi yerin ayrıntılı mevkii ve konumunun kamuoyunca bilinmediği, bu haberle birlikte kamuoyunca öğrenildiği ifade ediliyor. Ayrıca bilirkişi raporunda, FETÖ / PDY'nin kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi ile Sözcü Gazetesi'nin benzer mizanpaj ve aynı dil ile eş zamanlı haber yaptığı, kişilik hakkı ihlali olarak düşünülebilen tapelere birlikte yer verdikleri, FETÖ / PDY yayın organlarında ve FETÖ / PDY'ye bağlı olduğu düşünülen sosyal medya hesaplarındaki donelerle birebir örtüşme ve ciddi bir benzeşme içinde olduğu ileri sürülen iddianamede, FETÖ / PDY'nin sosyal medyadaki ayağı olan Fuat Avni paylaşımlarının, Sözcü Gazetesi twitter hesabı üzerinden yaygınlaştırıldığı, internet sitesi üzerinden haberleştirildiği de belirtiliyor. Sözcü Gazetesi'nin 17-25 Aralık ve sonrasında yapılan haberlere ve söz konusu gazetenin twitter paylaşımlarına da iddianamede ayrıntılı yer veriliyor.

Gökmen Ulu kimdir? ile ilgili etiketler sözcü gazetesi davası gökmen ulu kimdir neden tutuklandı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.