Gökdoğan testleri başarıyla geçti

Türkiye’nin ilk havadan havaya füzelerinden “Gökdoğan” atışlı testte hedefi 12’den vurdu.Gökdoğan ısıya duyarlı, kısa menzilli füze olarak ön plana çıkıyor.

Türkiye’nin ilk havadan havaya atılan füze projesi Göktuğ’da bir kritik eşik daha aşıldı. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Gökdoğan görüş ötesi füzelerinin güdümlü atış testleri başarıyla gerçekleştirildi. TÜBİTAK SAGE, Twitter’dan test görüntülerini, “Türkiye’nin radar arayıcı başlıklı ilk milli görüş ötesi havadan havaya füzesi olan ‘Gökdoğan’, testte hedefe yüksek başarı ile angaje oldu” notuyla paylaştı. Gökdoğan ısıya duyarlı, kısa menzilli füze olarak ön plana çıkıyor. Birden fazla hedefe kilitlenebilen Gökdoğan, atıldıktan sonra kilitlenebilme özelliğine sahip. Göktuğ füzelerinin 2021’de TSK’ya kazandırılması bekleniyor. Proje tamamlandığında, savaş uçaklarında kullanılan hava-yer silahlarına ek olarak hava-hava mühimmatları da yerlileşmiş olacak.

AKINCI İKİNCİ KEZ HAVALANDI

Bu yıl sonunda güvenlik güçlerine teslim edilmesi planlanan Bayraktar AKINCI TİHA da ikinci test uçuşunu dün başarıyla tamamladı. AKINCI, Sistem Doğrulama Testi kapsamında 5000 feet irtifada 1 saat 6 dakika havada kaldı. Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İkinci testte 1 saat 6 dakika başarıyla uçtu. 40’ını biraz erken olsa da uçurduk. Şimdi önümüzdeki testlere kadar hangarda dinleniyor. Gökyüzüne kavuştuğu için keyfi de yerinde. Semalarımızda Hür ve Özgür” ifadesine yer verdi.

Gökdoğan testleri başarıyla geçti ile ilgili etiketler Twitter TÜBİTAK füze Gökdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.