Gökçek'ten Kılıçdaroğlu'na "Diktatör bu kez kesin gittin" mesajı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu kez Kemal Kılıçdaroğlu'nun kesin gittiğini yazdı. Kılıçdaroğlu'nun elindeki tek kozun ise muhalif delegelerin 400'ünü partiden ihraç etmek olduğunu iddia etti.

Muhalifler topladıkları 630 imza ile olağanüstü kurultay beklerken, parti yönetimi imzaların yeter sayıya ulaşmadığını gerekçe gösterip bu talebi geri çevirmişti. 

Yönetim bu kararı alırken 630 imzadan 31'inin sonradan geri çekildiğini gerekçe göstermişti. 

İmzalarını çekenler ise parti yönetiminden tehdit edildiklerini açıklamışlardı. 

Ancak muhalifler için bir ihtimal daha var.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek sosyal medyadan paylaştığı, "Diktatör bu kez kesin bitti" sözleri ile Kılıçdaroğlu'nun gidici olduğunu söyledi, bunun yolunu da muhaliflere gösterdi. 

"Muhalifler önce tüzük değişikliği için olağanüstü kurultaya gidecek" diyen Gökçek bunun için delege sayısının yüzde 20'sinin yeterli olduğunu bu sayının da 248 olduğunu ifade ediyor.

Gökçek, kurultayda ise muhaliflerin yapacağı hamleyi, "Önce 48. maddenin 4 ve 5. fıkraları değiştirilerek seçim için salt çoğunluk şartı kalkacak" sözleri ile özetliyor. 

Gökçek'ten Kılıçdaroğlu'na "Diktatör bu kez kesin gittin" mesajı!

Bu değişikliğin gerçekleşmesinin ardından muhaliflerin ikinci kez imza toplayacağını belirten Gökçek, "Bu kez muhtemelen 300 imza yeterli olacak ve seçim yapılacak. Korkan/korkmayan kapalı oylamada 800 oyla İnce'yi genel başkan yapacak." diyor. 

Geç olacak ama bu kez olacak ifadesini kullanan Melih Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu için tek çözümün ise muhalif delegelerin en az 400'ünü ihraç etmek olduğunu belirtti.

Gökçek'ten Kılıçdaroğlu'na "Diktatör bu kez kesin gittin" mesajı! - Resim : 2

İşte Gökçek'in muhaliflere değiştirilmesi için taktik verdiği tüzükteki o maddeler...

Gökçek'ten Kılıçdaroğlu'na "Diktatör bu kez kesin gittin" mesajı! - Resim : 3

Gökçek'ten Kılıçdaroğlu'na "Diktatör bu kez kesin gittin" mesajı! ile ilgili etiketler Melih Gökçek CHP Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce olağanüstü kurultay
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.