Gökçeada'ya nasıl gidilir? Kaç saat sürüyor? Gökçeada feribotu kaç para?

Gökçeada, Türkiye'nin en nezih tatil yörelerinden biri olmasının yanında büyükşehirlere yakınlığı nedeniyle de çok tercih edilen bir yerdir. İstanbul'dan Gökçeada'ya tatile gitmek isteyenler ise Gökçeada'ya giden feribotlar hakkında araştırma yapıyor. Peki, Gökçeada feribotu ne kadar?

Gökçeada'ya ulaşım sadece deniz yoluyla sağlanır. Feribotları kullanabileceğiniz bu yolculuğun maliyeti ve süresine dair detaylar haberimizde.

GÖKÇEADA'YA NASIL GİDİLİR?

Çanakkale’ye bağlı bir ile olan Gökçeada, Ege Denizi’nin kuzeyinde ve Saros Körfezi’nin girişinde yer almaktadır. Türkiye’nin en batı kısmı olan ada, güneşin en son battığı yerdir. Çanakkale şehir merkezine ortalama 45 km uzaklıktadır.

Gökçeada’ya farklı şehirlerden ulaşım sağlayacak yolcular için havayolu, karayolu ve denizyolu ile ulaşım olanakları bulunmaktadır.

Gökçeada’ya Havayolu ile Ulaşım

Çanakkale’de yer alan Gökçeada’ya ulaşımda havayolunu tercih eden yolcular için en yakın havalimanı Çanakkale Havalimanı’dır. Havalimanının adaya uzaklığı ortalama 64 km’dir.

Bulunduğunuz şehirden Çanakkale Havalimanı’na geldikten sonra adaya ulaşım için öncelikle otobüsler veya HAVAŞ ile otogara geçmeniz gerekmektedir. Otogarda bulunan şehir içi otobüslerini kullanarak Gökçeada’ya ulaşım sağlanmaktadır.

Gökçeada’ya Özel Araç ile Ulaşım

Gökçeada’ya özel araç ile ulaşımda yolculara araçlarının ya da telefonlarının navigasyonunu kullanmaları önerilmektedir. İstanbul’dan gelecek olan misafirlerin TEM otoyolu üzerinden ulaşım sağlamaları önerilmektedir. İstanbul – Gökçeada arası mesafe ortalama 348 km olup, bu yolculuk yaklaşık olarak 5 saat sürmektedir.

Gökçeada’ya yolculuk sırasında Tekirdağ, Keşan, Gelibolu, Eceabat yolları üzerinden tabelaları takip ederek Kabatepe Limanı’na ulaşmakta ve buradan feribotla adaya geçilebilmektedir.

İzmir, Ankara, Eskişehir ve Bursa üzerinden gelecek olan yolcularınsa Çanakkale Boğazı’nı geçmeleri gerekmektedir. Çanakkale Boğazı’nı geçmek için farklı alternatifler bulunmaktadır. Gelibolu üzerinden 20 dakikada Lapseki’ye, Eceabat üzerinden 15 dakikada Çanakkale’ye geçebilirsiniz. Son olarak Kilitbahir üzerinden sadece 7 dakikada Çanakkale’ye ulaşılmaktadır.

GÖKÇEADA FERİBOTU KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

Gestaş'ın 2008 yılında aldığı ro-ro tipi yeni arabalı feribot ve deniz otobüsü sayesinde Gökçeada'ya ulaşım eskiye oranla artık çok daha hızlı yapılıyor. Araçla gelenler adaya sadece arabalı feribotlarla ulaşabilirler. Yolculuk 1 saat 15 dakika sürüyor.

Gökçeadaya Nasıl Gidilir? Gökçeada Ulaşım Rehberi - Tatil Seyahat Haberleri

Gökçeada’ya düzenli olarak feribot seferleri ve deniz otobüsü seferleri düzenlenmektedir. Kabatepe Limanı, Çanakkale ve Eceabat üzerinden düzenlenen farklı seferlerle adaya deniz yolu ulaşımı sağlanmaktadır. Özellikle Gökçeada - Kabatepe arasında gidiş dönüş olmak üzere günde 3 sefer düzenlenmektedir.

Feribot bilet ücretleri yolcular için 6 TL olup, araç için farklılık göstermektedir. 6 saat içerisinde yeniden Kabatepe’den Gökçeada’ya bilet almak istediğiniz zaman 2.50 TL farkı ödemeniz yeterlidir.

Gökçeada'ya nasıl gidilir? Kaç saat sürüyor? Gökçeada feribotu kaç para? ile ilgili etiketler Çanakkale gökçeadaya nasıl gidilir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.