Göçmenlere Yunan zulmü: Dövdüler, aç bıraktılar...

Yunan askerleri tarafından dövüldükleri, aç bırakıldıkları ve paraları alındıktan sonra Türkiye'ye gönderildikleri öne sürülen 252 düzensiz göçmen Edirne'de yakalandı. Göçmenlerin perişan halde yakalanması, Yunanistan'ın yasa dışı geçiş yapan göçmenleri zorla geri gönderdiği iddialarını yeniden gündeme getirdi.

İddiaya göre, Yunanistan'a geçen düzensiz göçmenler, Yunan hudut birliklerince uluslararası sözleşmelere aykırı olarak Meriç Nehri üzerinden zorla Türkiye'ye gönderildi.

Sınır birlikleri ve jandarma ekiplerince Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında 252 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler, Yunan hudut birliklerinin kendilerini darbettiğini öne sürdü.

Düzensiz göçmenlerden Pakistan uyruklu Seyit Habib, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunan askerlerinin kendilerini darbettiğini, ayakkabı ve cep telefonlarını alarak Türkiye tarafına attıklarını iddia etti.

"NEHİRDEN BU TARAFA ATTILAR"

Meriç Nehri'nden kayıkla Türk tarafına zorla götürüldüklerini öne süren Habib, "Biz kalabalıktık, hepimize vurdular, telefonumuzu, paramızı aldılar, yemek vermediler, bizi botla nehirden bu tarafa attılar." dedi.

Bu son olay, Yunanistan'ın yasa dışı geçiş yapan düzensiz göçmenleri zorla geri gönderdiği iddialarını yeniden gündeme getirdi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı konumundaki Edirne'de bu yıl önceki yıllara oranla yakalanan düzensiz göçmen sayısında artış yaşandı.

Edirne'de 2016 yılında 29 bin 670, 2017 yılında 47 bin 731, 2018'de 74 bin 824 düzensiz göçmen yakalanırken bu sene ise 10 ayda yakalanan düzensiz göçmen sayısı 100 bini aştı.

Yakalananlardan bir bölümü, Yunanistan'ın uluslararası sözleşmelere aykırı olarak Meriç Nehri üzerinden Türkiye'ye zorla geri gönderdiği öne sürülen düzensiz göçmenlerden oluştu.

Güvenlik kaynakları, Yunanistan sınır güçlerinin son aylarda yakaladıkları düzensiz göçmenleri Cenevre Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve BM İşkenceye Karşı Sözleşmesi'ne aykırı olarak Meriç Nehri üzerinden zorla geri gönderdiklerini belirtti. Hukuksuz uygulamanın son aylarda arttığı bildirildi.

Darp nedeniyle kimi zaman bitkin kimi zaman yaralı halde bulunan düzensiz göçmenlerin çoğu Uzunköprü, Keşan ve Edirne'deki hastanelerde tedavi altına alındı.

Düzensiz göçmenler, ifadelerinde Yunanistan hudut birliklerinin kendilerini döverek yarı çıplak halde Meriç Nehri'nden Türkiye'ye zorla geri gönderdiğini öne sürdü.

Göçmenlere Yunan zulmü: Dövdüler, aç bıraktılar... ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan göçmen Yunan
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.