Göç karşıtı bakanın sevgilisi göçmen çıktı!

Yaptığı göçmen karşıtı söylemlerle tanınan Norveç Balıkçılık Bakanı Per Sandberg, haber vermeden İran göçmeni sevgilisiyle İran’a gittiği gerekçesiyle istifa etmek zorunda kaldı.

Göç karşıtı İlerleme Partisi’nin Başkan Yardımcısı olan Sandberg, İran doğumlu Bahareh Letnes ile birlikte olduğu için de eleştiri oklarının hedefinde.

Buna göre 58 yaşındaki Sandberg, 10 yıl önce Norveç’te oturma hakkı kazanan İran doğumlu sevgilisiyle geçen ay İran’a tatile gitti. Çalışma arkadaşlarına nereye gittiğine dair bilgi vermeyen bakanın, devletin temin ettiği akıllı telefonu da yanında götürdüğü ortaya çıktı.

İSTİFASINI AÇIKLADI

Ulusal güvenliği tehdit edici olduğu gerekçesiyle Sandberg, tepki çekerken Başbakan Erna Solberg, telefonunun polis tarafından incelemeden geçirilmesini istedi. Sandberg istifasını açıklarken yerine partiden Harald Tom Nesvik’in geleceği bildirildi.

 

Göç karşıtı bakanın sevgilisi göçmen çıktı! ile ilgili etiketler Norveç İran Per Sandberg Bakan sevgilisi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.