'TL değerini koruyacak' diyen İnan duyurdu: Enflasyon yatay seyirde devam edecek!

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan, Ocak ayı enflasyon rakamı sonrası döviz kurlarındaki son gelişmeleri SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayına ilişkin tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) ile üretici fiyatları endeksi (ÜFE) verilerini açıkladı. TÜFE'de 2022 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %11,10, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,10, bir önceki yılın aynı ayına göre %48,69 ve on iki aylık ortalamalara göre %22,58 artış gerçekleşti.

Dolar, 3 Şubat 2022 sabahına 13,49 lira bandında başlamıştı. İlerleyen dakikalarda değer kazanan dolar, 13,60 seviyesini aştı. Euro/TL ise aynı dakikalarda 15,40 seviyelerine kadar yükseldi.

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Ocak ayı enflasyon rakamının döviz kurlarına etkisini masaya yatırdı. Enflasyonun yatay seyirde gideceğini söyleyen İnan, kur korumalı mevduat sistemiyle birlikte fiyat istikrarının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belirterek küresel piyasalarda beklenmedik bir sıçrama yaşanmayacağının altını çizdi.

"FİYAT İSTİKRARI ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA SÜRECEK"

Selçuk İnan, "Kira zam oranlarının kur artışlarına herhangi bir etkisi olmaz. KKM'nin devreye girmesi birçok şeyin önünü kesti, önümüzdeki aylarda da fiyat istikrarı sürecek. Çin ile ABD arasında 550 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Piyasaların gidişatını bu belirliyor.

"DİJİTAL VARLIKLARA OLUMLU AMA TEMKİNLİ YAKLAŞILMALI"

Piyasadaki dijital varlıklarından enflasyondan korunma yöntemi yok. Dijital varlık=enflasyondan korunmak demek değildir. Olumlu ama temkinli yaklaşılmalı. Riskli bir pazar, yatırım yapılmadan iyice araştırılmalı.

"ENFLASYON YATAY SEYİRDE DEVAM EDECEK"

Kur korumalı mevduata geçilmesiyle birlikte enflasyon aşırı şekilde yükselmez. TÜİK'in rakamları da bunu gösteriyor. İhracat arttıkça türk lirası değerini koruyacak. Bu şekilde enflasyon yatay seyirde devam edecek. FED'in kararı ve Çin'deki üretim endeksleri takip edilmeli. Küresel piyasalarda herhangi bir beklenmedik şekilde sıçrama yapılacağı, çıkış ya da inişler gözükmüyor." ifadelerini kullandı.

Global Piyasalar Uzmanı Selçuk İnan'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'TL değerini koruyacak' diyen İnan duyurdu: Enflasyon yatay seyirde devam edecek! ile ilgili etiketler döviz Dolar altın enflasyon Selçuk İnan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.