Global Hawk ile tüm Karadeniz kaydedildi

Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri gelişmiş casus uçağı RQ-4 Global Hawk insansın hava aracı ile izleyip her hareketi kaydettiği bilinen ABD bu kez yönünü Karadeniz'e çevirdi. Bu gece Global Hawk Türkiye'nin Karadeniz kıyılarının üzerindeydi. Türk istihbarat birimleri uçağın bölgedeki her hareketi, telefon konuşmasını ve mesajı kaydettiğini belirledi. Uçağın daha sonra Gürcistan'a geçtiği tespit edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Başta savunma sanayii olmak üzere sağlık, teknoloji, enerji ve madencilik ile ağır sanayi alanında önemli gelişmeler gösteren Türkiye, ABD ve bazı batı ülkelerinin merceği altında. 

Buradaki mercek kesinlikle bir mecaz değil üstelik. Kendilerine süper ya da gelişmiş ülke diyen bazıları Türkiye'yi izlemeye almış durumda.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye karşı bir dizi yaptırım kararı alan ABD ise bu ülkelerin başında geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'nin hak ve menfaatlerinden geri adım atmadığı Doğu Akdeniz'i hava kuvvetleri envanterinde bulunan RQ-4 ile takip ve kayıt altında tuttuğu biliniyor.

Global Hawk ile tüm Karadeniz kaydedildi

AMERİKA AKDENİZ’İ ADIM ADIM İZLİYOR!

Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait Northrop Grumman menşeli RQ-4 Global Hawk yüksek irtifa insansız hava aracı, başta Almanya olmak üzere, İsveç, İngiltere, Fransa, Rusya ve Türkiye’nin askeri ve diğer varlıklarının bulunduğu Doğu Akdeniz’i uzun süredir takip ediyor. Ancak bu gece Global Hawk ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

Global Hawk ile tüm Karadeniz kaydedildi - Resim : 2

GLOBAL HAWK İSTİHBARAT UÇAĞI KARADENİZ KIYILARINI KAYIT ETTİ!

Bu gece yaşanan gelişme Amerika’nın,Türkiye’yi daha yakından izlemeye başladığını da ortaya koydu.

Türk istihbarat birimleri, Amerika’nın istihbarat toplamak için kullandığı Global Hawk askeri yüksek irtifa istihbarat uçağının Karadeniz'deki tüm kıyı şeridimiz üzerinden uçup, istihbarat topladığını belirledi. 

Yaklaşık 60 bin feetten uçan Global Hawk'ın Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki her telefon konuşmasını, mesajı ve iletişimi kaydettiği gelen bilgiler arasında.

Global Hawk, Türkiye’nin ardından Gürcistan’a geçtiği de belirlendi...

Global Hawk ile tüm Karadeniz kaydedildi ile ilgili etiketler ABD Türkiye Karadeniz Global Hawk
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.