GİZLİ RAPOR ORTAYA ÇIKTI: LİBYA’DA SUİKAST TİMLERİ!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, BM'in Libya'da, Hafter'in kirli ilişkilerine dair hazırladığı gizli rapordaki ABD'li Blackwater şirketinin kurucusu Eric Prince ve Batılı paralı askerlerinin Libya hükümetini devirme planları masaya yatırıldı.

GİZLİ RAPOR ORTAYA ÇIKTI: LİBYA’DA SUİKAST TİMLERİ!

METEHAN DEMİR: SADECE BLACKWATER’I DEĞİL, WAGNER’İ DE İSRAİL UZANTILARINI DA GÖREBİLİRİZ!

Metehan Demir, "Olanlara şaşırmadık. Yakın zamanda yine Cenevre İsviçre öncülüğünde 2021 sonunda yapılacak seçimler öncesinde 3 üyeli bir başkanlık konseyi ve 1 başbakan oluşumuna karar verildi. Ülkeyi seçime bu yönetimin taşıması üzerinde mutabık kalındı, hatta açıklamalar ard arda geldi herkes destekliyoruz dedi. Türkiye de yakından ilgilendi. Bu yeni seçilecek isimlerin geçmişlerine bakıldığı zaman Tobruk’a çok yakın olduğu, Hafter’den çok uzak olmadığı şüpheleri Ankara’da var. Türkiye barışa iyi niyet olsun diye el uzatmaya çalışıyor. Libya’nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz, bu da toprak bütünlüğünü destekleyen bir yapı. Ancak Blackwater’ın 2019’un ortasından itibaren yardım ettiği biliniyor. Ondan sonra Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Libya’yı birkaç kere açıkça tehdit etti, uluslararası krize neden olmuştu. Tam bu silahların gönderilmesine denk geliyor. Sadece Blackwater değil, BM bir araştırma daha yaptığında Wagner’in Rus paralı güçlerinin de şovuna tanıklık ediyoruz. Ekipler art arda oraya giderek Türkiye’nin karşısında olan, savaştığı güçlere katıldılar dolaylı ya da doğrudan olarak. Bir ara Rusya, ‘Türkiye aracı olsun da Libya güçlerinin elinde bazı Wagner güçleri var, onlar verilsin’ demişti. Neden veriyor, madem alakası yoksa? Aynen Blackwater da bu şekilde korkunç silah aktardı. 24 Aralık 2021’deki seçimler öncesi Türkiye bu süreçte başkanlığa seçilen kişilere şans tanıyor. Türkiye yolun sonunda eğer Libya’dan kimse gitmezse ‘Seçim yapıyoruz siz gidin, biz sonra geliriz. Mısır, Rusya, BM olarak sonra çekiliriz. Önce bir Türkiye çekilsin' derse, Türkiye asla gitmeyecek. Barışa sonuna kadar saygılıyız ama istismara asla taviz vermeyiz. Türkiye’nin politikası bu. Buradaki istismar, barış sürecinin bahane edilerek Libya’nın siyasi birliği ve toprak bütünlüğü korunarak istikrara kavuşmasındaki bu ana yolda Türkiye tarafından saygı duyularak barış ve güvenli refaha katkı sağlıyor. Onun ötesinde Türkiye’ye ‘Barış süreci var, giderseniz iyi olur. Biz kalıyoruz’ denmesine müsaade edilmeyecek. Herkes gidene kadar Türkiye de gitmeyecek. Yeni dönemde Türkiye Libya ile iş birliğini olabildiğince geliştirecek. Başta Vatiyye üssü olmak üzere kritik noktaları da tutmaya devam edecek. Orada sadece Blackwater’ı değil, Wagner’i de İsrail uzantılarını da görebiliriz." sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

GİZLİ RAPOR ORTAYA ÇIKTI: LİBYA’DA SUİKAST TİMLERİ! ile ilgili etiketler Metehan Demir Libya metehan demir ile gündem blackwater

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.