Instagram'daki gizli profillere ulaşım sağlayan uygulama: Ghosty

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram'daki gizli hesapların görülmesini sağlayan bir uygulama tasarlandı. Ghosty isimli uygulamanın, Instagram'ın güvenlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle başı şu sıralar belada.

Sosyal medyada en çok kullanıcıya sahip uygulamalar arasında yer alan Instagram'daki gizli hesaplara ulaşım imkanı sağlayan Ghosty isimli program, Google Play Store'da yoğun talep görüyor. Söz konusu uygulama gizli profillerde yer alan fotoğraf ve hikaye paylaşımlarını görmeyi sağlıyor.

Birçok insanın zaafları arasında yer alan 'başkalarının gizli profillerini merak etme' duygusunu fırsata çeviren Ghosty isimli uygulama, kullanıcılarına başka profillerde herhangi bir iz bırakmadan hikaye görüntülenmesi, beğeni ve takip imkanı sağlıyor. 

500 BİNDEN FAZLA İNDİRME SAYISI

Söz konusu uygulamayı indiren kullanıcılar, Instagram hesabıyla sisteme giriş yapıyor. Uygulamaya giriş yapıldığında ise kullanıcıların profilleri ve takip edilen gizli hesapların profilleri havuza aktarılıyor. Sistem bu sayede uygulamaya giriş yapan herkesin, takip ettiği hesapları tek tek kaydediyor. Bu bağlamda uygulamayı kullanan bir kullanıcı hem kendi verilerini hem de takip ettiği kişilerin verilerini tehlikeye atıyor. 

Ghosty, yakın zamanda kaldırılana kadar Google Play Store'da 500 binden fazla indirme sayısı elde etti.

Instagram'daki gizli profillere ulaşım sağlayan uygulama: Ghosty

INSTAGRAM OLAYA EL ATTI

Instagram kullanıcılarının mahremiyet ilkelerini altüst eden Ghosty, bazı kullanıcılar için sınırları kaldırırken bazı kullanıcıları da tedirgin bir duruma sürüklüyor. Bu güvenlik zaafiyetinin önüne geçmek isteyen Instagram ise konu mahkemeye taşıyarak olaya el attı.

Instagram'daki gizli profillere ulaşım sağlayan uygulama: Ghosty ile ilgili etiketler Instagram Sosyal Medya Ghosty
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.