'Gizli İsrailli diplomatik bir kaynak' 3 kritik ülkeyi değerlendirdi!

İsrail merkezli medya kuruluşu Times of Israel'de çıkan ve 'İsrailli gizli diplomatik bir kaynağa' dayandırılan haberde, İsrail'in Fas, Ürdün ve Mısır ile olan ilişkilerine dair yorumlara yer verildi. Kaynağa göre İsrail, Fas ile tam diplomatik ilişkilere geri dönecek, Ürdün ile sorunlarını çözmüş durumda ve Mısır'daki Sisi hükümetine ise Ramazan'daki saldırılar sırasında verdiği destek için 'minnettar'. 

İsrail merkezli medya kuruluşu Times of Israel'de çıkan ve 'İsrailli gizli diplomatik bir kaynağa' dayandırılan ve çevirisi SuperHaber tarafından yapılan haberde, İsrail'in Fas, Ürdün ve Mısır ile olan ilişkilerine dair yorumlara yer verildi. 

İSRAİL - FAS İLİŞKİLERİ

Gizli İsrailli diplomatik bir kaynağın İsrail merkezli Times of Israel gazetesine verdiği bilgilere göre; İsrail ve Fas arasında uçuşların bu sabah yeniden başlaması, Kuzey Afrika'daki stratejik bir krallık olan Fas'ın İsrail ile ilişkilerinin normale döneceğinin sinyali.

İSRAİL - ÜRDÜN İLİŞKİLERİ

İsrailli diplomatik kaynak, aynı zamanda 'Ürdün'le olan gereksiz krizin' de çözüldüğünü ifade etti.

İsmini vermek istemeyen İsrailli diplomatik kaynak, 'Bizim onları stratejik bir partner olarak gördüğümüü anlıyorlar. Biz onları (Ürdün'ü) hem güvenlik hem de ekonomik alanlarda bir partner olarak görüyoruz. İki ülkenin de mükemmel profesyonel bağları var ve bunlara sahip çıkılması gerekiyor. Ticaret ve su anlaşmalarımız da var. İnanıyorum ki yakında Ürdün'e de ziyaret gerçekleşecek. Amaç ise görülebilir, arkadaş canlısı ilişkiler tahsis etmek.' dedi ve ekledi 'Ürdün, Kudüs'teki Siyon Tepesi'nde gerçekleşen her şey konusunda bizim gözümüzde pozitif bir güç.'

İSRAİL - MISIR İLİŞKİLERİNE DE DEĞİNDİ

Mısır'a da değinen kaynak, İsrail'in, 2021'in Ramazan ayında Filistin'e yaptığı saldırılar süresince verdiği destek için Kahire'ye 'minnettar' olduğunu bildirdi. 

Kaynak, Mısır konusunda 'Bize rehin alınan unsurlarımızın geri gönderilmesi konusunda her zaman bize yardımcı oluyorlar. İki taraf arasında çok fazla iş birliği ve iyi niyet var. Sisi hükümeti, bölgesel bir istikrar üreticisi.' cümlelerini sarf etti.

 

 

Kaynak:  Times of Israel

 

 

 

'Gizli İsrailli diplomatik bir kaynak' 3 kritik ülkeyi değerlendirdi! ile ilgili etiketler MOSSAD gizli kaynak diplomatik İsrailli değerlendirme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.