Gizli arama nasıl yapılır? Özel numaradan arama nasıl yapılır? Android, iPhone için...

Gizli arama nasıl yapılır merak ediliyor. Türkiye'de hizmet veren GSM operatörlerini kullananlar istedikleri takdirde numaralarını gizleyerek arama yapabiliyor. Öte yandan gizli numaralardan aranmak istemeyenler ise bu numaraları engelleyebilir. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom sim kart sahipleri için gizli arama nasıl yapılır, özel numaradan arama nasıl yapılır sorularına cevap aradık.

Kullandığınız GSM operatörlerinden gizli arama yapmak istiyorsanız #31# tuşladıktan sonra aramak istediğiniz telefon numarasını girebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirerek arama yaptığınız zaman aradığınız kişinin ekranında “Özel Numara Arama” yazar.

GİZLİ NUMARA ARAMASI YAPMAK İÇİN

Kullandığınız telefona uygun bir yöntem kullanarak gizli numaradan arama yapabilirsiniz. Android telefonlardan gizli arama yapmak için şu adımları izlemeniz gerekir;

Android işletim sistemine sahip olan telefonlardan gizli arama yapmak için ilk yapmanız gereken şey telefonunuzun “Arama” kısmına girmeniz gerekir. Sonrasında ise, arama bölümüne girerek “Seçenekler” tuşuna basılmalı ve buradan da karşınıza çıkan “Arama Ayarları”nı seçmeniz gerekir.

Bu işlemin ardından ise, “Ek Ayarlar” bölümüne giriş yapmanız gerekir. Buradan da “Arayan Kimliği”ni seçilmeniz gerekir.

Bu bölümde karşınıza çıkan kısımda ise, “Numarayı Gizle” seçeneğini tercih etmeniz gerekir.

Bu işlem sayesinde Android telefonunuzdan gizli numara ile arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Gizli (Özel) Numaradan Arama (Turkcell, Vodafone & Türk Telekom) | 2021

Gizli Numaradan Arama Nasıl Yapılır?

Arama yapmak istediğiniz ama numaranızın karşı tarafa gösterilmesini istemediğiniz durumlarda takip etmeniz gereken birkaç adım bulunuyor. İphone telefonlar için bu adımlar ise;

Iphone’dan gizli arama yapmak için ilk olarak telefonunuzun “Ayarlar” menüsüne giriş yaparak bu bölüm üzerinden “Telefon” sekmesine tıklamanız gerekiyor.

Bu işlemin ardından ise, “Aramalar” bölümüne tıklayarak bu bölümde bulunan “Numaramı Göster” sekmesine giriş yapmanız gerekir.

Son aşamada ise, karşınıza çıkacak olan “Numaramı Göster” ibaresini göreceksiniz. Arama yaptığınız kişinin telefonunda gizli numara olarak numaranızın yansıması için bu bölümün kapalı olması gerekir. “Numaramı göster” açık olduğu zaman bu bölümün yeşil yani açık olması gerekir.

Gizli arama nasıl yapılır? Özel numaradan arama nasıl yapılır? Android, iPhone için... ile ilgili etiketler Türk Telekom gizli numara nasıl aranız özel numaradan arama nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.