Girift ilişkiler ağı... Ruşen Çakır'a gönderilen dolarların arkasında kim var?

Muhalif basına ABD'den maddi kaynak yönlendirilmesi medyada etik tartışmasını yeniden alevlendirdi... Peki Ruşen Çakır’ın kurucusu olduğu Medyascope’a aktarılan Amerikan fonunun arkasında kim var? Sıradan bir gazeteci de bu maddi desteklere ulaşabiliyor mu? İşte bu sorunun yanıtı...

Türkiye’de yayın yapan muhalif medya kuruluşlarının ABD merkezli Chrest Foundation’dan hibe alması büyük tepki topladı.

ABD’nin Irving şehrinde bulunan Chrest Foundation Vakfı'nın yüksek miktarlarda fon sağladığı medya kuruluşları arasında Medyascope, 140Journos, Serbestiyet ve P24 bulunuyor. Vakfın sitesinde Ruşen Çakır’ın kurucusu olduğu Medyascope’a, “Tarafsız, ana akım haber yapımcılığı ve yayıncılığı” nedeniyle 2016’dan 2020 yılına kadar toplam 476 bin 720 dolar, Serbestiyet internet sitesi için “Partizan olmayan habercilik yapılması” gerekçesi ile 50 bin dolar hibe verildiği belirtiliyor!

GİRİFT BAĞLANTILAR

Kamuoyunda "Medya etiği" tartışmasını başlatan bu konuya son olarak Avukat Burak Bekiroğlu ilginç bilgiler vererek katkı yaptı.

Burak Bekiroğlu, Ruşen Çakır’ın, hakkında FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yakalama kararı bulunan eski CIA danışmanı Henri Barkey ile ilişkisini mercek altına aldı.

Avukat Bekiroğlu, "Ruşen Çakır’ın 15 Temmuz 2016 öncesi ve sonrası, ile görüştüğü ve onu aklamaya çalıştığını unutmamak gerekir. Ruşen Çakır’ın ABD’den Chrest Foundationın fonlamasında Gönül Tol ve Ömer Taşpınar’ın yanında Henri Barkey’in rolünü de unutmamak gerekir." dedi.

Gönül Tol ve Ömer Taşpınar'ı "FETÖ’ye yakın iki isim" olarak tanımlayan Bekiroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

"Tol ve Taşpınar aynı zamanda haklarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı çıkartılan, Micheal Rubin, Graham Fuller ve Henri Barkey’le birlikte hareket ediyorlar.

Ruşen Çakır’ın ABD den fonlanmasın da ki fotoğrafın büyüğüne baktığımızda ise karşımıza Washington Enstitüsü çıkıyor. Bu enstitüde Ruşen Çakır’a yakın isimler FETÖ’den haklarında soruşturma olan Gönül Tol, Ömer Taşpınar, Henri Barkey, Graham Fuller, Micheal Rubin vs hepsi bir arada."

Burak Bekiroğlu ayrıca Türkiye'deki muhalif medyaya fon sağlayan Chrest Foundation'a da bir parantez açtı.

"Chrest Foundation Başkanı LOU ANNE KING JENSEN’in Osman Kavala’ya destek için hazırlanan kitaba imza attığını da hatırlatmak gerekir." dedi.

 

Girift ilişkiler ağı... Ruşen Çakır'a gönderilen dolarların arkasında kim var? ile ilgili etiketler ABD medyascope ruşen çakır fon burak bekiroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.