Galatasaray, Giresunspor deplasmanında 0-2 kazandı, Marcao'nun hareketi maça damga vurdu

Süper Lig'de 2021-22 sezonunun ilk haftası Giresunspor-Galatasaray maçıyla tamamlandı. Sarı-Kırmızılılar zorlu deplasmanda 0-2 kazanırken, Brezilyalı stoper Marcao'nun takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na saldırması şok etkisi yarattı. Cim Bom'un yeni transferi Cicaldau ilk maçında gol sevinci yaşadı.

Galatasaray yeni sezona Giresunspor deplasman galibiyetiyle başladı. Sarı-Kırmızılılar 3 puanı ilk yarıda bulduğu 2 golle aldı. 2. yarıda Marcao takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'nu dövmeye kalktı! Sinirden deliye dönen Brezilyalı stoper kırmızı kart gördü.

Giresunspor'da ise tecrübeli savunmacı Hüsamettin Tut iki penaltı yaptırıp, ikincisinde kırmızı kart gördü. 2. yarıyı 10 kişi oynayan Karadeniz ekibi hazırlık maçlarında olduğu gibi skor üretmekte zorlandı.

Mbaye Diagne gollerine devam ediyor. Senegalli santrfor bu sezon Sarı-Kırmızılı formayla 3. golüne şimdiden ulaştı. 29 yaşındaki futbolcu bir de penaltı kaçırdı. Penaltıyı G.Saray'dan kiralanan kaleci Okan Kocuk çıkardı. Cim Bom'un 2. penaltısını Rumen orta saha Cicaldau gole çevirdi. 6.5 milyon euroluk transfer Hagi gibi ilk lig maçında gole sevinci yaşamadı.

Geçen sezon TFF 1. Lig’de tarihi bir başarıya imza atarak 44 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Çotanaklar, şampiyonluk kupasını bu akşam taraftarları önünde havaya kaldırdı.

Galatasaray, Giresunspor deplasmanında 0-2 kazandı, Marcao'nun hareketi maça damga vurdu

Dk. 8 İLK TEHLİKE! Giresunspor maça daha atak başlayan taraf... Sağ kanattan Serginho'nun pasında ceza sahasında hafif çapraz pozisyonda topla buluşan İbrahima Balde'nin şutu az farkla dışarı gitti.

Dk. 30 GOL! Galatasaray deplasmanda Mbaye Diagne'nin golüyle 0-1 önde... Savunma arkasına sarkan Feghouli'nin vuruşunu kaleci Okan Kocuk kurtardı, dönen topu Senegalli golcü tamamladı. Diagne'nin Sarı-Kırmızılı formayla 20. golü...

Dk. 38PENALTI KAÇTI! Hüsamettin'in Sacha Boey'e müdahalesine hakem Erkan Özdamar penaltı dedi. 38'de topun başına geçen Diagne, kaleci Okan Kocuk'u geçemedi. Galatasaray'dan Giresunspor'a bu sezon kiralanan Okan, müthiş kurtardı.

Galatasaray, Giresunspor deplasmanında 0-2 kazandı, Marcao'nun hareketi maça damga vurdu - Resim : 2

Dk. 42 YİNE PENALTI! Giresunspor'lu Hüsamettin bir penaltı daha yaptırdı. Diagne'nin yerde kaldığı pozisyonda hakem 2. kez penaltı noktasını gösterdi. Ardından öncesinde ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı iptal edildi. Ancak VAR müdahalesiyle penaltı tespit edildi ve Hüsamettin Tut kırmızı kart gördü.

Dk. 45 GOL! Alexandru Cicaldau penaltıyı gole çevirdi: 0-2... Rumen orta sahadan ilk maçta ilk gol.

Galatasaray, Giresunspor deplasmanında 0-2 kazandı, Marcao'nun hareketi maça damga vurdu - Resim : 3

GİRESUNSPOR: Okan, Zeki, Douglas, Pérez, Hayrullah, Hüsamettin, Flavio, Pelupessy, Sankharé, Serginho, Balde.

GALATASARAY: Muslera, Boey, Marcao, Luyindama, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Kerem, Diagne.

12. KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Geçtiğimiz sezon 40 maçta topladığı 84 puana rağmen averajla şampiyonluğu kaybeden Galatasaray ile TFF. 1 Lig'i averajla ikinci sırada bitirerek 44 yıllık aranın ardından Süper Lig'e dönen Giresunspor'la karşı karşıya geldi.

Galatasaray ile Giresunspor daha önce 12 kez karşı karşıya gelirken, 5 maç Sarı- Kırmızılılar'ın üstünlüğüyle sona erdi. 5 maç beraberlikle biterken, Yeşil-Beyazlılar ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray'ın söz konusu maçlardaki 18 golüne, Giresunspor 11 golle karşılık verdi.

Galatasaray, Giresunspor deplasmanında 0-2 kazandı, Marcao'nun hareketi maça damga vurdu ile ilgili etiketler Galatasaray Marcao giresunspor Alexandru Cicaldau okan kocuk Mbaye Diagne Hüsamettin Tut
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.