Alanyaspor, Farioli'yle gaza bastı... Giresunspor deplasmanında 1-3'lük galibiyet

Süper Lig'de 4 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan ve teknik direktörlüğe Francesco Farioli'yi getirdikten sonra 2 maçtır gol yemeyen ve 8 gol atarak 6 puan toplayan Aytemiz Alanyaspor, Giresunspor'un konuğu oldu. Akdeniz ekibi ilk yarıda 2 dakikada 2 gol attı, maçı 1-3 kazandı. Karadeniz ekibi son maçında Trabzonspor'la deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. Geçen hafta hat-trick yapan Emre Akbaba bu maçta da 2 gol attı.

1-3

5. dakikada Aytemiz Alanyaspor öne geçti. Konuk ekibin atağında defansın arkasına sarkan Davidson, ceza sahası içerisinde kaleci Okan Kocuk ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, top köşeden ağlara gitti: 0-1

6. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. GZT Giresunspor defansı kendi sahasından çıkmak isterken Novais topu kaptı. Novais'in ara pasında Emre Akbaba, topla ceza sahasına girdi ve kaleci Okan Kocuk ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun sert ve düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti. Maçın hakemi, ilk anda ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. VAR kontrolünün ardından gol geçerli sayıldı: 0-2

41. dakikada GZT Giresunspor farkı 1'e indirdi. Bu dakikada Diabate sol kanattan ceza sahasına yerden ortaladı. Ön direkte Umut Nayir'in ayakla dokunduğu top ağlara gitti: 1-2

Süper Lig'in 23. haftasında Giresunspor ile Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Çotanak Spor Kompleksi'nde saat 16.00'da başlayan maçı hakem Mert Güzenge yönetti.

Ligde 22 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik, 11 mağlubiyet alan Karadeniz temsilcisi, 26 puanla 14. sırada yer alıyor.

Yeşil-beyazlı takım, Aytemiz Alanyaspor karşısında galip gelerek alt sıralardan uzaklaşma hedefindeydi ancak mağlubiyetten kurtulamadı.

Giresunspor'da Afrika Uluslar Kupası maçları için ülke milli takımlarına davet edilen Hamidou Traore ve Souleymane Doukara, kart cezalısı Pelupessy ile ameliyat edilen Erol Can Akdağ, yarın oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Teknik direktörlüğe Francesco Farioli'yi getirdikten sonra 2 maçtır gol yemeyen ve 8 gol atarak 6 puan toplayan Akdeniz ekibi son maçında Hatayspor'u 6-0 mağlup etmişti.

GİRESUNSPOR: Okan, Hayrullah, Diarra, Alexis, Aziz, Zeki, Flavio, Umut, Diabate, Suleymanov, Balde

ALANYASPOR: Marafona, Juanfran, Fatih, Borja, Efkan, Novais, Eduardo, Emre Akbaba, Efecan, Davidson

 

 
Alanyaspor, Farioli'yle gaza bastı... Giresunspor deplasmanında 1-3'lük galibiyet ile ilgili etiketler Emre Akbaba giresunspor Hakan Keleş Francesco Farioli Aytemiz Alanyaspor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.