Gine'de darbe açıklamaları sonrası halk sokaklara döküldü!

Gine'de dün eski Fransız lejyoneri Albay Mamady Doumbouya liderliğindeki bir ulusal ordu yönetimi ele geçirdiğini duyurdu. Devlet televizyonunda canlı yayında darbe açıklamasının yapılmasının ardından Gine halkı sokaklara döküldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde 'Halk kutlama yapıyor' algısı yaratıldı.

Batı Afrika ülkesi olan Gine'de Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin gözaltına alınarak hükümet feshedildi ve anayasa askıya alındı. 


YENİ ANAYASA HAZIRLANACAK

Gine devlet televizyonu RTG'de canlı yayında darbe açıklaması yapan Doumbouya, Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin gözaltına alındığını, hükümetin feshedildiğini, anayasanın askıya alındığını ve sınırların kapatıldığını bildirdi. Doumbouya ayrıca, en kısa sürede yeni bir anayasa hazırlanması ve geçiş hükümeti kurulması için çalışmaların başlayacağını açıklamıştı.

 

BM'DEN KINAMA

Birleşmiş Milletler (BM) Antonio Guterres sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Gine'deki durumu çok yakından takip ediyorum. Hükümetin silah zoruyla ele geçirilmesini şiddetle kınıyor ve Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum" dedi.

 

SAVUNMA BAKANLIĞI DARBE İDDİALARINI REDDETTİ

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, isyancı güçler tarafından cumhurbaşkanlığı sarayına yönelik bir saldırının bastırıldığı duyurularak, "Sadık ve cumhuriyetçi güvenlik güçleri tarafından desteklenen cumhurbaşkanlığı muhafızları tehdidi kontrol altına aldı ve saldırgan grubu püskürttü. Düzen ve barışı sağlamak için güvenlik ve tarama operasyonları devam ediyor" denilmişti.

Gine'de darbe açıklamaları sonrası halk sokaklara döküldü! ile ilgili etiketler Darbe Halk gine kutlama

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.