Gıdada fahiş fiyat konusuna Erdoğan el atıyor

Son zamanlarda gıda alışverişi yapmak için marketlere gidenler cep yakan fiyatlarla karşılaşıyor. Özellikle ayçiçek yağı, süt ve süt ürünleri ve yumurtada uygulanan fahiş zamlar büyük tepki çekiyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da kapsamlı şikayetlerin iletildiği, Erdoğan'ın da "Bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız" dediği öğrenildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle satışları olumsuz etkilenen esnaf, pandeminin olumsuz etkilerinin giderilmesi için 6 alanda düzenleme istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da bir görüşme gerçekleştiren TESK Başkanı Bendevi Palandöken talep ve önerilerini gündeme getirdi.

Bu görüşmenin ayrıntılarını anlatan CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun, görüşmede fahiş fiyat artışı konusunun da gündeme geldiğini belirtti.

"MUTLAKA ÇÖZÜME ULAŞTIRACAĞIZ"

Son günlerde özellikle ayçiçekyağı, zeytinyağı, süt ürünleri, yumurta ve bebek maması gibi ürünlerdeki yüksek fiyatlarla ilgili genel anlamda bir şikayet olduğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini belirten Coşkun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız dediği öğrenildi. Bu konuyla başka ne gibi adımlar atılabilir, denetimlerin sıklaşması mı olacak yeni ek çareler gelecek mi bu konuda önemle takip ettiğimiz başlıklar arasında." dedi.

 Coşkun, görüşmede esnafa doğrudan nakit desteğinin sürmesine yönelik taleplerin de iletildiğini belirtti.

"Bunun dışında doğal gaz, elektrik, su ve SGK borçları 1 yıl ertelensin talebi var." ifadesini kullanan Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kafe ve restoranlar HES kodu ile açılsın önerisi geldi. Ticari araçlara indirimli akaryakıt sağlanması istendi. Prim borçlarının da görüşülmesi istenen talepler arasında. TESK Başkanı Palandöken bizzat kendisi iletti bu talepleri. Taleplerin kabinede ele alınacağı ifade edildi. İlgi bakanlıkların incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Önümüzdeki hafta bir kabine toplantısı gerçekleşmesi beklentisi var."

 

Gıdada fahiş fiyat konusuna Erdoğan el atıyor ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gıda fahiş fiyat tesk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.