Gıda sektöründe fahiş fiyat artışı yakın takibe alındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Gıda sektöründe fahiş fiyat artışını yakın takibe aldıklarını belirten Oktay, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu oluşturduklarını açıkladı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gıda ve temel ihtiyaç maddeleri başta olmak üzere piyasadaki fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Fiyat istikrarını sağlamak için gereken politikaları hızla uyguluyoruz. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarını engellemek amacıyla 'Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu' oluşturuldu" dedi.

Gıda sektöründe fahiş fiyat artışı yakın takibe alındı

Fuat Oktay, "Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmemek için gereken politikaları hızla uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda şöyle konuştu:

Gıda fiyatları; enerji, ham madde fiyatları, döviz kuru, girdi maliyetleri, arz ve talep gibi birçok faktör ve eğilimden etkilenmektedir. Başta gübre, enerji ve yağlar olmak üzere, tarımsal girdi fiyatlarında küresel düzeyde yüksek artışlar dikkat çekmektedir.

Gıda sektöründe fahiş fiyat artışı yakın takibe alındı ile ilgili etiketler Gıda Fuat Oktay TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.