Gıda fiyatlarında küresel düşüş: Gıda emtia fiyatları Eylül'de üst üste altıncı ay geriledi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayımlanan rapora göre, küresel gıda emtia fiyatları barometresi, çoğu gösterge kaleminde kotasyonların düşmesiyle Eylül ayında üst üste altıncı kez geriledi.

FAO Gıda Fiyat Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 düşüşle ortalama 136,3 puan olurken, bir yıl önceki değerinin yüzde 5,5 üzerinde kaldı.

Endeks, yaygın olarak işlem gören gıda emtiasından oluşan bir sepetin uluslararası fiyatlarındaki aylık değişiklikleri takip ediyor.

FAO Küresel Tahıl Fiyat Endeksi, aynı ayda bir önceki aya göre yüzde 1,5 azaldı ve 147,8 puana indi. 

FAO Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi yüzde 6,6, FAO Süt Ürünleri Fiyat Endeksi  yüzde 0,6, FAO Et Fiyat Endeksi yüzde 0,5 ve FAO Şeker Fiyat Endeksi yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Gıda fiyatlarında küresel düşüş: Gıda emtia fiyatları Eylül'de üst üste altıncı ay geriledi ile ilgili etiketler Birleşmiş Milletler gıda fiyatı küresel
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.