"Gezi'yi unutma" diyen İmamoğlu'na hatırlattı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi'de hiçbir şey olmamış, sıradan bir eylemmiş gibi verilen beraat kararlarının ardından "Yargıya güvenin tazelendiğini" söylemişti. İmamoğlu bundan 3 yıl önce ise "Dünya tarihine en büyük sokak hareketi olarak geçen Geziyi Unutma" demişti. O tarihte AK Parti Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi olan Mücahit Birinci o gün İmamoğlu'nun yüzüne övdüğü şeyin terör eylemi olduğunu hatırlatmıştı. İşte Birinci'nin İmamoğlu'nun yüzüne yüzüne fotoğraflarla vurduğu gerçek...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bundan 7 yıl önce yaşanan ve tam 22 gün boyunca İstanbul'u savaş alanına çeviren Gezi kalkışmasına ilişkin mahkemenin verdiği beraat kararlarını yargıya güvenin tazelenmesi olarak niteledi. 

İmamoğlu, o karanlık 22 gün boyunca yüzlerce kamu ya da şahıslara ait araç, iş yerinin tahrip edildiği, ölümlerin yaşandığı o kalkışmayı organize etmekle suçlanan kişilerin beraat etmesinden duyduğu mutluluğu sosyal medyadan şöyle paylaştı:

"Gezi Parkı ile ilgili davada herkese beraat çıkması çok sevindirici ve yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu. İstanbul'da yaşayan herkes adına bu şehrin tarihini, kültürünü, yeşilini, doğasını savunan herkese selam olsun."

"Gezi'yi unutma" diyen İmamoğlu'na hatırlattı!

Ekrem İmamoğlu bundan 3 yıl önce Gezi kalkışmasının 4. yıl dönümünde "Dünya tarihine en büyük sokak hareketi olarak geçen Geziyi Unutma" demişti.

"Gezi'yi unutma" diyen İmamoğlu'na hatırlattı! - Resim : 2

İmamoğlu'na o tarihte Beylikdüzü Belediye Meclisi kürsüsünden cevap veren AK Parti'li meclis üyesi Mücahit Birinci, aslında neyi övdüğünü, Gezi gerçeğinin ne olduğunu anlatan bir konuşma yapmıştı. 

Birinci o gün İmamoğlu'nun cevap veremediği o konuşmayı son Gezi kararlarının ardından sosyal medya hesabından bir kez daha paylaştı. İşte o konuşma...

Birinci'nin Gezi kalkışmasına ilişkin davadaki beraat kararlarının ardından yaptığı paylaşımlarda 7 yıl önce yaşananın "Darbe girişimi" olduğunu bir kez daha vurguladıktan sonra can alıcı soruyu yöneltiyor: "Ne bekleniyor? 15 Temmuz 2016 tarihinden 7 sene sonra, bunların yaptığı şeytanlığa darbedir demekten vaz mı geçeceğiz?"

İşte Birinci'nin o tweet zinciri:

Mahkeme kararlarına şeklen elbette saygımız var. Fakat eleştiri de hakkımız. Şimdi Gezi bir darbe kalkışması değil ise, Gezi'ye "darbe kalkışmasıdır" diyen bizlerin, Cumhurbaşkanımızın tabiriyle %52'nin suçlu olması lazım. Birileri istedi diye karaya ak diyecek halimiz yok!

Tekraren ifade ediyorum. Gezi, FETÖ tezgahlı, meşru ve seçilmiş hükumeti devirmeye yönelik, birçok terör şebekesinin içinde olduğu, buz gibi bir DARBE GİRİŞİMİ idi!

Ne yapacağız? Ne bekleniyor? 15 Temmuz 2016 tarihinden 7 sene sonra, bunların yaptığı şeytanlığa darbedir demekten vaz mı geçeceğiz? Tüm milli hassasiyeti olan kardeşlerime haykırıyorum! Uyanık olsunlar!

"Gezi'yi unutma" diyen İmamoğlu'na hatırlattı! - Resim : 3

"Gezi'yi unutma" diyen İmamoğlu'na hatırlattı! ile ilgili etiketler Gezi olayları Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Gezi parkı AK Parti Mücahit Birinci
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.