Gezi Parkı İmamoğlu'ndan alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetinde bulunan Taksim'deki Gezi Parkı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Geçen hafta alındığı öğrenilen bu kararın, Vakıflar Kanunu’ndaki 30. maddeye dayandırıldığı öğrenildi.

Tapuda İBB’ye tahsis edilmiş olan ve mülkiyeti İBB’de bulunan Taksim Gezi Parkı, geçen hafta alınan kararla Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Devir işlemi ise Vakıflar Kanunu 30. maddeye dayandırılıyor.

Medyascope'dan Fırat Fıstık'ın haberine göre: Vakıflar Kanunu 30. maddede “Vakıf yoluyla meydana gelip de her ne suretle olursa olsun Hazine, belediye, özel idarelerin veya köy tüzel kişiliğinin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları mazbut vakfına devrolunur” ifadesi yer alıyor.

BU HAK, BELEDİYEYE, ÖZEL İDAREYE VEYA HAZİNE’YE GEÇMİŞ TÜM TAŞINMAZLAR İÇİN GEÇERLİ

Herhangi bir taşınmaz üzerinde vakıflara ait bir mal varsa, Vakıflar Genel Müdürlüğü, buna dayanarak geri tescil talep edebiliyor. Bu hak, belediyeye, özel idareye veya Hazine’ye geçmiş tüm taşınmazlar için geçerli. Edindiğimiz bilgilere göre Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün elinde, Gezi Parkı için Osmanlı dönemine ait tapu kayıtlarına dayanan belgeler var.

 

Gezi Parkı İmamoğlu'ndan alındı ile ilgili etiketler İstanbul İBB Gezi parkı Taksim Vakıflar Genel Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.